Bol Tereyağlı Pastırmalı Humus Tanımı İçin Materyaller
3 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulmuş)
Yarım su bardağı tahin
2 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
4 kaşık zeytinyağı
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
Pastırma
Tereyağı
Bol Tereyağlı Pastırmalı Humus Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçleri blenderde güzelce püre haline gelene kadar eziyoruz.Kıvamı katı olursa su eklenebilir.
Hazırlanan humus fırın kaselerine alınır.
Öteki bir tarafta tavada tereyağı eritilir ve pastırmalar 1-2 dk kadar tereyağında pişirilir.
Pişen pastırmalar humus kaselerinin üzerine yerleştirilerek, 220c derece evvelce ısıtılmış fırında 3-4 dk bekletilir.
Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
3 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulmuş)
Yarım su bardağı tahin
2 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
4 kaşık zeytinyağı
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
Pastırma
Tereyağı
Bol Tereyağlı Pastırmalı Humus Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçleri blenderde güzelce püre haline gelene kadar eziyoruz.Kıvamı katı olursa su eklenebilir.
Hazırlanan humus fırın kaselerine alınır.
Öteki bir tarafta tavada tereyağı eritilir ve pastırmalar 1-2 dk kadar tereyağında pişirilir.
Pişen pastırmalar humus kaselerinin üzerine yerleştirilerek, 220c derece evvelce ısıtılmış fırında 3-4 dk bekletilir.
Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.