Bol Vitaminli Çok Lezzetli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 adet pırasa
1 adet orta uzunluk patates
Yarım küçük uzunluk kereviz
1 adet kabak
1 adet havuç
Zeytinyağı
7 su bardağı soğuk su (tavuk suyu)
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Bol Vitaminli Çok Lezzetli Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak bütün zerzevatları hazırlayalım. Havucu rendeleyin, pırasayı ince halka halka doğrulayalım.
Kalan zerzevatları küçük küp formunda doğrayınız.
Tencereye zeytinyağı ve kuru soğanı ek edelim, ince doğranmış biberleri ek edelim ve kavuralım.
Sonradan kalan zerzevatları ek edip 5-7 dk kavuralım.
Üzerine 7 su bardağı soğuk su (tavuk suyu da olabilir )ilave edip kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Sebzeler pişince blenderden geçirelim, sonradan tencereye 1 su bardağı süt, tuz ek edip kaynatalım.
Farklı tavada tereyağı eritip 2 yemek kaşığı un kavuralım.
Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane yakalım ve bu karışımı çorbanın üzerine dökelim ve çorbayı hoş karıştıralım. 1-2 dk kaynatıp altını kapatalım.
Not: herkesin bardak ölçüsü farklı sebzelerin boyutu da fark gösterdiği için çorbanız katı olursa az su ek etmeniz gerekebilir ( sonunda).
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 adet pırasa
1 adet orta uzunluk patates
Yarım küçük uzunluk kereviz
1 adet kabak
1 adet havuç
Zeytinyağı
7 su bardağı soğuk su (tavuk suyu)
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Bol Vitaminli Çok Lezzetli Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak bütün zerzevatları hazırlayalım. Havucu rendeleyin, pırasayı ince halka halka doğrulayalım.
Kalan zerzevatları küçük küp formunda doğrayınız.
Tencereye zeytinyağı ve kuru soğanı ek edelim, ince doğranmış biberleri ek edelim ve kavuralım.
Sonradan kalan zerzevatları ek edip 5-7 dk kavuralım.
Üzerine 7 su bardağı soğuk su (tavuk suyu da olabilir )ilave edip kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Sebzeler pişince blenderden geçirelim, sonradan tencereye 1 su bardağı süt, tuz ek edip kaynatalım.
Farklı tavada tereyağı eritip 2 yemek kaşığı un kavuralım.
Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane yakalım ve bu karışımı çorbanın üzerine dökelim ve çorbayı hoş karıştıralım. 1-2 dk kaynatıp altını kapatalım.
Not: herkesin bardak ölçüsü farklı sebzelerin boyutu da fark gösterdiği için çorbanız katı olursa az su ek etmeniz gerekebilir ( sonunda).