Bol Vitaminli Hoş Pırasa Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 adet kuru soğan
3-4 adet pırasa
1 adet havuç
2 adet patates
1 adet yeşil biber
Tuz
2 lt su yahut tavuk suyu
Zeytinyağı
Üzerine;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Bol Vitaminli Güzel Pırasa Çorbası Tanımı Yapılışı
Derin bir tencereye zeytinyağı alalım .
Üzerine ince doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi ek edip kavuralım.
Üzerine sıra ile ince halka formunda doğranmış pırasa, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış patates ek edelim.
Hepsini birlikte 3-4 dakika kavuralım.
Üzerine yaklaşık 2 lt su yahut tavuk suyu ek edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşasana kadar pişirin.
Pişen zerzevatları blenderden geçirin.
Farklı tavada tereyağı eritip pul biberi ve naneyi kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis edilir.
1 adet kuru soğan
3-4 adet pırasa
1 adet havuç
2 adet patates
1 adet yeşil biber
Tuz
2 lt su yahut tavuk suyu
Zeytinyağı
Üzerine;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Bol Vitaminli Güzel Pırasa Çorbası Tanımı Yapılışı
Derin bir tencereye zeytinyağı alalım .
Üzerine ince doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi ek edip kavuralım.
Üzerine sıra ile ince halka formunda doğranmış pırasa, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış patates ek edelim.
Hepsini birlikte 3-4 dakika kavuralım.
Üzerine yaklaşık 2 lt su yahut tavuk suyu ek edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşasana kadar pişirin.
Pişen zerzevatları blenderden geçirin.
Farklı tavada tereyağı eritip pul biberi ve naneyi kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis edilir.