Bol Yoğurtlu Mantı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi;
100 gram kıyma
1 tutam maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon ,kırmızı toz biber
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Sosu için;
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Bol Yoğurtlu Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına suyu alalım ve üzerine tuzu koyup karıştıralım.
Unu dikkatli ekleyerek sert bir hamur yapıyoruz.
Hamuru 10 dakika kadar üzerini kapatıp dinlendirelim.
Hamur dinlenirken iç malzemesini yapalım kıymayı bir kabın içersine alıp üzerine kuru soğanı rendeleyelim.
Maydanozu ince kıyıp kıyma ve soğanın üzerine ilave edelim.
Tuzunu ,biberi ve kimyonu koyup karıştıralım.
Hamuru ikiye bölerek beze yapalım, bol unla açalım.
Börek yufkasından biraz kalın olacak şekilde açalım.
Bıçakla yada hamur ruletiyle kare şeklinde keselim ve içine hazırladığımız kıymalı iç harcından koyup kapatalım.
Hepsini aynı şekilde yapıp bitirdikten sonra ocağa derin ve geniş bir tencereye su koyup ocağa alıp kaynamaya bırakalım.
Su kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı kadar su koyalım mantıları kaynayan suya atıp ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
Piştiğinden emin olduğumuz mantıları bir süzgeç yardımıyla süzelim ve geniş yayman bir tabağa alalım.
Üzerine sarmısaklı yoğurt dökelim fazla karıştırmıyoruz.
Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritip biraz yakalım, üzerine kırmızı toz biber atıp ocaktan alalım.
Servis tabağına koyduğunuz mantının üzerine sostan dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Bol Yoğurtlu Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi;
100 gram kıyma
1 tutam maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon ,kırmızı toz biber
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Sosu için;
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Bol Yoğurtlu Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına suyu alalım ve üzerine tuzu koyup karıştıralım.
Unu dikkatli ekleyerek sert bir hamur yapıyoruz.
Hamuru 10 dakika kadar üzerini kapatıp dinlendirelim.
Hamur dinlenirken iç malzemesini yapalım kıymayı bir kabın içersine alıp üzerine kuru soğanı rendeleyelim.
Maydanozu ince kıyıp kıyma ve soğanın üzerine ilave edelim.
Tuzunu ,biberi ve kimyonu koyup karıştıralım.
Hamuru ikiye bölerek beze yapalım, bol unla açalım.
Börek yufkasından biraz kalın olacak şekilde açalım.
Bıçakla yada hamur ruletiyle kare şeklinde keselim ve içine hazırladığımız kıymalı iç harcından koyup kapatalım.
Hepsini aynı şekilde yapıp bitirdikten sonra ocağa derin ve geniş bir tencereye su koyup ocağa alıp kaynamaya bırakalım.
Su kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı kadar su koyalım mantıları kaynayan suya atıp ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
Piştiğinden emin olduğumuz mantıları bir süzgeç yardımıyla süzelim ve geniş yayman bir tabağa alalım.
Üzerine sarmısaklı yoğurt dökelim fazla karıştırmıyoruz.
Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritip biraz yakalım, üzerine kırmızı toz biber atıp ocaktan alalım.
Servis tabağına koyduğunuz mantının üzerine sostan dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Bol Yoğurtlu Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı