Bolonez Soslu Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
12 adet lazanya
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bolonez sosu için
300 gram yağsız kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
3-4 diş sarımsak
5 adet orta boy rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz karabiber kekik
Beşamel sosu için
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 ,5 su bardağı süt
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları ve havuçları küp şeklinde doğrayalım.
Tereyağını eriterek soğan,havuç ve ince kıyılmış sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuralım.
Sonra kıyma eklenerek suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edelim.
Rendelenmiş domatesi ,salçayı ,tuz ,karabiber ve kekik ilave edelim. 10 dakika pişirelim sonra ateşten alalım ve soğumaya bırakalım.
Beşamel sosu için un al tereyağ la kavurarak üzerine yavaş yavaş sütü ilave edelim.
Karıştırmaya devam edelim. Kıvamlı hale gelince ateşten alalım beşamel sos ve kaşar peynirinden birer su bardağı bir kenara ayıralım.
Beşamel kıvamlı hale gelince ateşten alalım lazanya yapacağımız kabın tabanına 12 kaşık beşamel sosu yayalım tabanı kapatılacak şekilde lazanyalardan birkaç tane yerleştirelim.
Lazanya ların üzerini bolonez sosuyla kaplayalım.
Sosun üzerine birkaç kaşık beşamel sosu yayalım.
Bir miktarda rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
Üzerine tekrar lazanya yerleştirerek tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edelim.
En üst kata lazanya yerleştirdikten sonra önceden ayrılan beşamel sosunu üzerine yayalım.
Kaşar peynirinin kalanı üzerine serpelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
No;biz iki kişi olduğumuz için ben küçük borcamda yaptım toplam 8 tane lazanya kullandım siz kişi sayısına göre lazanya larınızı kullanabilirsiniz benim kullandığım lazanya haşlanmayanlardan.
Afiyet olsun
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
12 adet lazanya
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bolonez sosu için
300 gram yağsız kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
3-4 diş sarımsak
5 adet orta boy rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz karabiber kekik
Beşamel sosu için
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 ,5 su bardağı süt
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları ve havuçları küp şeklinde doğrayalım.
Tereyağını eriterek soğan,havuç ve ince kıyılmış sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuralım.
Sonra kıyma eklenerek suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edelim.
Rendelenmiş domatesi ,salçayı ,tuz ,karabiber ve kekik ilave edelim. 10 dakika pişirelim sonra ateşten alalım ve soğumaya bırakalım.
Beşamel sosu için un al tereyağ la kavurarak üzerine yavaş yavaş sütü ilave edelim.
Karıştırmaya devam edelim. Kıvamlı hale gelince ateşten alalım beşamel sos ve kaşar peynirinden birer su bardağı bir kenara ayıralım.
Beşamel kıvamlı hale gelince ateşten alalım lazanya yapacağımız kabın tabanına 12 kaşık beşamel sosu yayalım tabanı kapatılacak şekilde lazanyalardan birkaç tane yerleştirelim.
Lazanya ların üzerini bolonez sosuyla kaplayalım.
Sosun üzerine birkaç kaşık beşamel sosu yayalım.
Bir miktarda rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
Üzerine tekrar lazanya yerleştirerek tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edelim.
En üst kata lazanya yerleştirdikten sonra önceden ayrılan beşamel sosunu üzerine yayalım.
Kaşar peynirinin kalanı üzerine serpelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
No;biz iki kişi olduğumuz için ben küçük borcamda yaptım toplam 8 tane lazanya kullandım siz kişi sayısına göre lazanya larınızı kullanabilirsiniz benim kullandığım lazanya haşlanmayanlardan.
Afiyet olsun
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı