Bolonez Soslu Penne Tanımı İçin Gereçler
1 paket penne makarna
8 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Bolonez sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram dana kıyma
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet orta uzunluk havuç
3 adet orta uzunluk domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su (makarna haşlama ya da et suyu)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Bolonez Soslu Penne Tanımı Yapılışı
Makarnayı haşlamak için; suyu derin bir tencereye aktaralım. Zeytinyağı ve tuz eği ile kaynatalım.
Kaynayan suya penne makarnaları atıp, damak tadınıza göre 10- 12 dakika kadar haşlayalım.
Bolonez sosu hazırlamak için; kabuğunu soyduğumuz kuru soğanı küçük küpler halinde keselim.
Domatesleri küp küp doğrayalım.
Birebir şekilde kabuğunu soyduğumuz havucu rendenin iri kısmıyla rendeleyelim.
Sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.
Zeytinyağını sos tenceresinde kızdıralım.
Doğranmış kuru soğanları ek edip, hafif bir renk alana kadar kavuralım.
Ortalarda karıştırarak sırasıyla; rendelenmiş sarımsak ve havucu ekleyelim.
Kıymayı ek ettikten sonra renk alana kadar kavurma işlemini sürdürelim.
Doğranmış domates, domates salçası, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kekik ilave edelim.
Son olarak su eklediğiniz sosu, orta ateşte 5- 6 dakika kadar pişirelim.
Haşlanmış makarnanın suyunu süzelim ve makarnayı servis tabağına alıp bolonez sosu üzerine ekleyerek servis yapalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
1 paket penne makarna
8 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Bolonez sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram dana kıyma
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet orta uzunluk havuç
3 adet orta uzunluk domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su (makarna haşlama ya da et suyu)
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Bolonez Soslu Penne Tanımı Yapılışı
Makarnayı haşlamak için; suyu derin bir tencereye aktaralım. Zeytinyağı ve tuz eği ile kaynatalım.
Kaynayan suya penne makarnaları atıp, damak tadınıza göre 10- 12 dakika kadar haşlayalım.
Bolonez sosu hazırlamak için; kabuğunu soyduğumuz kuru soğanı küçük küpler halinde keselim.
Domatesleri küp küp doğrayalım.
Birebir şekilde kabuğunu soyduğumuz havucu rendenin iri kısmıyla rendeleyelim.
Sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.
Zeytinyağını sos tenceresinde kızdıralım.
Doğranmış kuru soğanları ek edip, hafif bir renk alana kadar kavuralım.
Ortalarda karıştırarak sırasıyla; rendelenmiş sarımsak ve havucu ekleyelim.
Kıymayı ek ettikten sonra renk alana kadar kavurma işlemini sürdürelim.
Doğranmış domates, domates salçası, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kekik ilave edelim.
Son olarak su eklediğiniz sosu, orta ateşte 5- 6 dakika kadar pişirelim.
Haşlanmış makarnanın suyunu süzelim ve makarnayı servis tabağına alıp bolonez sosu üzerine ekleyerek servis yapalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.