Bomba Bir Tarifle Geldim Çilekli Pudingli Mükemmel Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
100 gram tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 paket çilekli puding
Yarım çay bardağı toz şeker (Damak tadınıza nazaran biraz daha ekleyebilirsiniz isterseniz)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un lakin ben toplam beş yemek kaşığı tepeleme un kullandım. Siz azar azar koyun unun markasına nazaran değişebiliyor toparlanması hamurun
Bomba Bir Tarifle Geldim Çilekli Pudingli Harika Kurabiye Tanımı Yapılışı
Şeker, tereyağı ve yumurtayı homojen kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
Daha sonra sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştırarak akabinde çilekli pudingi koyuyoruz.
Daha sonra nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ek edip yoğurmaya devam ediyoruz. Unu eleyip ele yapışmayacak kıvama gelen kadar yoğuruyoruz.
İstediğimiz kıvama gelince hal verip tepsilere yerleştirip 180 derecede yarım saatte pişiriyoruz.
Üzeri pembeleşinceye kadar çıkarmamaya itina gösterelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
100 gram tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 paket çilekli puding
Yarım çay bardağı toz şeker (Damak tadınıza nazaran biraz daha ekleyebilirsiniz isterseniz)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un lakin ben toplam beş yemek kaşığı tepeleme un kullandım. Siz azar azar koyun unun markasına nazaran değişebiliyor toparlanması hamurun
Bomba Bir Tarifle Geldim Çilekli Pudingli Harika Kurabiye Tanımı Yapılışı
Şeker, tereyağı ve yumurtayı homojen kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
Daha sonra sıvı yağı ekleyip biraz daha karıştırarak akabinde çilekli pudingi koyuyoruz.
Daha sonra nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ek edip yoğurmaya devam ediyoruz. Unu eleyip ele yapışmayacak kıvama gelen kadar yoğuruyoruz.
İstediğimiz kıvama gelince hal verip tepsilere yerleştirip 180 derecede yarım saatte pişiriyoruz.
Üzeri pembeleşinceye kadar çıkarmamaya itina gösterelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.