Bomba Gibi İzmir Bomba (Tam Tariftir) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağının yarısından biraz az sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un(kontrollü eklenmeli,bardak ölçüsüne göre miktar değişebilir)
İçi için;
1 kutu ekmeğe sürülür çikolata
Bomba Gibi İzmir Bomba (Tam Tariftir) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
yoğurma kabının içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
Kontrollü olarak unu ekliyoruz.
Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekir. (ben 3 su bardağına yakın un kullandım ama bardak ölçüleri değişebileceği için kontrollü olarak miktarı kendiniz de belirleyebilirsiniz. )
20-25 dakika kadar hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamur dinlenirken 15-20 yemek kaşığı çikolatayı yağlı kağıt serili tabağa koyup buzluğa atıyoruz. (donmuş çikolata olursa daha akışkan olacaktır).
Hamuru parçalara ayırmadan önce fırını 250 derecede ısınmaya açıyoruz.
Dinlenen hamuru cevizden biraz daha küçük bezelere ayırıyoruz. (bende 18 tane beze çıktı. )
Daha sonra bezeleri oklava yardımıyla incecik açıyoruz.
Buzluktaki çikolata parçalarından bir tane alarak ortasına koyuyoruz ve kıvırarak kapatıyoruz.
Üstte fazla kalan hamuru bıçak yardımıyla kesiyoruz. Ve fırın tepsisine diziyoruz.
Fırın derecesini 220 dereceye düşürüp fanlı ayarını açıyoruz ve fırında 6 dakika kadar pişiriyoruz. (fırın değişikliğine göre 5-7 dakika arası yeterli olacaktır) zaten üzeri hafif kızarmış olması yeter olacaktır.
Servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Bomba Gibi İzmir Bomba (Tam Tariftir) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı ılık su
1 çay bardağının yarısından biraz az sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un(kontrollü eklenmeli,bardak ölçüsüne göre miktar değişebilir)
İçi için;
1 kutu ekmeğe sürülür çikolata
Bomba Gibi İzmir Bomba (Tam Tariftir) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
yoğurma kabının içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
Kontrollü olarak unu ekliyoruz.
Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekir. (ben 3 su bardağına yakın un kullandım ama bardak ölçüleri değişebileceği için kontrollü olarak miktarı kendiniz de belirleyebilirsiniz. )
20-25 dakika kadar hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamur dinlenirken 15-20 yemek kaşığı çikolatayı yağlı kağıt serili tabağa koyup buzluğa atıyoruz. (donmuş çikolata olursa daha akışkan olacaktır).
Hamuru parçalara ayırmadan önce fırını 250 derecede ısınmaya açıyoruz.
Dinlenen hamuru cevizden biraz daha küçük bezelere ayırıyoruz. (bende 18 tane beze çıktı. )
Daha sonra bezeleri oklava yardımıyla incecik açıyoruz.
Buzluktaki çikolata parçalarından bir tane alarak ortasına koyuyoruz ve kıvırarak kapatıyoruz.
Üstte fazla kalan hamuru bıçak yardımıyla kesiyoruz. Ve fırın tepsisine diziyoruz.
Fırın derecesini 220 dereceye düşürüp fanlı ayarını açıyoruz ve fırında 6 dakika kadar pişiriyoruz. (fırın değişikliğine göre 5-7 dakika arası yeterli olacaktır) zaten üzeri hafif kızarmış olması yeter olacaktır.
Servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Bomba Gibi İzmir Bomba (Tam Tariftir) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı