SoruCevap
Yeni Üye
Bomba Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un (Kontrollü)
1 kahve fincanı çekilmiş fıstık
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz
1 avuç kadar beyaz damla çikolata
1.5 kaşık kakao
Damla çikolata
Bomba Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabımıza un hariç bütün materyalleri alalım. Onları güzelce karıştıralım.
Daha sonra üzerine denetimli olarak bir bardak bir bardak olacak halde unumuzu ek edelim. Ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edelim.
Daha sonra hamuru iki eşit modüle bölelim ve başka ayrı buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu çıkarıp bir kesimine fıstık, fındık, ve beyaz çikolatayı ekleyelim.
Öbür hamurumuza ise 1,5 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip uygunca kakaoyu hamura yedirelim.
Hamurlarımızı merdane yardımıyla açıp kalıp ile form verelim (Hamuru açarken alt kısmına hafif un serperseniz kolay kolay kaldırırsınız)
Tıpkı süreci kakaolu hamur içinde yapalım. Hamuru açıp kalıp ile hal verdikten sonra üzerlerine damla çikolata ek edelim.
170 derece fırında (Önceden ısıtılmış) hafif pembeleşene kadar pişirelim yaklaşık 10 dakika kadar. Bu tanımı seveceğinize eminim şimdiden afiyet olsun
Bomba Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un (Kontrollü)
1 kahve fincanı çekilmiş fıstık
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz
1 avuç kadar beyaz damla çikolata
1.5 kaşık kakao
Damla çikolata
Bomba Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabımıza un hariç bütün materyalleri alalım. Onları güzelce karıştıralım.
Daha sonra üzerine denetimli olarak bir bardak bir bardak olacak halde unumuzu ek edelim. Ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edelim.
Daha sonra hamuru iki eşit modüle bölelim ve başka ayrı buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu çıkarıp bir kesimine fıstık, fındık, ve beyaz çikolatayı ekleyelim.
Öbür hamurumuza ise 1,5 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip uygunca kakaoyu hamura yedirelim.
Hamurlarımızı merdane yardımıyla açıp kalıp ile form verelim (Hamuru açarken alt kısmına hafif un serperseniz kolay kolay kaldırırsınız)
Tıpkı süreci kakaolu hamur içinde yapalım. Hamuru açıp kalıp ile hal verdikten sonra üzerlerine damla çikolata ek edelim.
170 derece fırında (Önceden ısıtılmış) hafif pembeleşene kadar pişirelim yaklaşık 10 dakika kadar. Bu tanımı seveceğinize eminim şimdiden afiyet olsun
Bomba Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı