Bomba Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Malzemeler iç harcı:
2 adet elma
5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamur gereçleri;
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Bomba Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmaları rendenin kalın kısmıyla rendeliyoruz. Tavaya aktarıp ocağın üstüne alıyoruz.
Üstüne toz şekeri ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Tarçını da ekliyoruz.
Pişmeye yakın içine küçük küçük doğradığımız incir ve kayısıları ekliyoruz.
Son olarakta cevizli ekleyip 1 dk daha ocakta çevirip altını kapatıp soğutmaya bırakıyoruz.
Şimdi hamuru yapmaya başlayalım.
Genişçe bir kaba oda sıcaklığında tereyağını sıvı yağı yumurtayı ve yoğurdu uygunca karıştırıp üstüne unu kabarma tozunu ve valini, pudra şekerinide ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alarak çay tabağı büyüklüğünde açıp içine harcımızdan bir tatlı kaşığını dolu dolu koyup ekliyoruz ve yuvarlak biçimini verip tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.
Soğuyan kurabiyelerimize pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz.
Afiyet şifa bal olsun )).
Bomba Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Malzemeler iç harcı:
2 adet elma
5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamur gereçleri;
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Bomba Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmaları rendenin kalın kısmıyla rendeliyoruz. Tavaya aktarıp ocağın üstüne alıyoruz.
Üstüne toz şekeri ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Tarçını da ekliyoruz.
Pişmeye yakın içine küçük küçük doğradığımız incir ve kayısıları ekliyoruz.
Son olarakta cevizli ekleyip 1 dk daha ocakta çevirip altını kapatıp soğutmaya bırakıyoruz.
Şimdi hamuru yapmaya başlayalım.
Genişçe bir kaba oda sıcaklığında tereyağını sıvı yağı yumurtayı ve yoğurdu uygunca karıştırıp üstüne unu kabarma tozunu ve valini, pudra şekerinide ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alarak çay tabağı büyüklüğünde açıp içine harcımızdan bir tatlı kaşığını dolu dolu koyup ekliyoruz ve yuvarlak biçimini verip tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.
Soğuyan kurabiyelerimize pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz.
Afiyet şifa bal olsun )).
Bomba Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı