Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1.5 su bardağı süt
Muhallebisi için;
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için;
Çikolata sosu
2.5 su bardağı süt
Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük dikdörtgen borcam kullandım.
Borcamı katı yağ ile yağlayıp, buzdolabına alalım.
Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
Borcama kek harcını dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 °c fırında 20 dk pişirelim.
Kek pişerken muhallebisini hazırlayalım. Şeker, un ve nişastayı karıştıralım. Sütü ilave edelim.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve vanilya, tereyağı ve çekilmiş fındığı ekleyelim.
Süre sonunda kekimize kürdan batıralım, kürdan temiz ise kekimiz pişmiş demektir.
Fırından çıkardığımız kekin üzerini süt ile ıslatalım.
Sıcak keke muhallebisini de dökelim.
Bir kenarda soğumaya bırakalım ve isteğe bağlı olarak çikolata sosunu hazırlayalım, pastamızın üzerine dökelim.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra 4 saat buzdolabında dinlendirelim. Pastamız servise hazır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun
Borcam Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1.5 su bardağı süt
Muhallebisi için;
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 çay bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için;
Çikolata sosu
2.5 su bardağı süt
Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük dikdörtgen borcam kullandım.
Borcamı katı yağ ile yağlayıp, buzdolabına alalım.
Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
Borcama kek harcını dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 °c fırında 20 dk pişirelim.
Kek pişerken muhallebisini hazırlayalım. Şeker, un ve nişastayı karıştıralım. Sütü ilave edelim.
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve vanilya, tereyağı ve çekilmiş fındığı ekleyelim.
Süre sonunda kekimize kürdan batıralım, kürdan temiz ise kekimiz pişmiş demektir.
Fırından çıkardığımız kekin üzerini süt ile ıslatalım.
Sıcak keke muhallebisini de dökelim.
Bir kenarda soğumaya bırakalım ve isteğe bağlı olarak çikolata sosunu hazırlayalım, pastamızın üzerine dökelim.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra 4 saat buzdolabında dinlendirelim. Pastamız servise hazır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun
Borcam Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı