Borcamda Bebe Bisküvili Muhallebi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
Çikolata sosu için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı damla çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
Aralarına dizmek için;
1 paket bebek bisküvi
Üzeri süslemesi tercihinize bağlı
Borcamda Bebe Bisküvili Muhallebi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için; sütü ,şekeri ,unu ,nişastası tencereye alınıp kısık ateşe koyup karıştırılarak kaynaması sağlanır.
Kaynayınca ocağı kapatıp içerisine margarin ve vanilin eklenir karıştırılır (ara orta karıştırın).
Çikolata sos: Süt, kakao ,nişasta ,şeker tencerede kaynatılır (kısık ateşte sürekli) ocaktan alınır.
Kaynayan sosa damla çikolata ve margarini ekleyin orta ara karıştırın ki kabuk tutmasın.
Dikdörtgen büyük borcama en alt katına bisküvileri ıslatmadan dizin.
Üzerine beyaz muhallebiyi bi kat olarak dökün ve tekrar 1 kat daha bisküvi dizin.
Kalan muhallebiyi de döküp yayın düzelterek en üste çikolata sosu dökün ( ılık olacak).
Ve süslemesi için ben bi kase kadar bisküviyi elimle ufalayıp, h. Cevizi ile karıştırıp üstüne yaydım biraz da çikolata serptim.
Borcamda Bebe Bisküvili Muhallebi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
Çikolata sosu için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı damla çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
Aralarına dizmek için;
1 paket bebek bisküvi
Üzeri süslemesi tercihinize bağlı
Borcamda Bebe Bisküvili Muhallebi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için; sütü ,şekeri ,unu ,nişastası tencereye alınıp kısık ateşe koyup karıştırılarak kaynaması sağlanır.
Kaynayınca ocağı kapatıp içerisine margarin ve vanilin eklenir karıştırılır (ara orta karıştırın).
Çikolata sos: Süt, kakao ,nişasta ,şeker tencerede kaynatılır (kısık ateşte sürekli) ocaktan alınır.
Kaynayan sosa damla çikolata ve margarini ekleyin orta ara karıştırın ki kabuk tutmasın.
Dikdörtgen büyük borcama en alt katına bisküvileri ıslatmadan dizin.
Üzerine beyaz muhallebiyi bi kat olarak dökün ve tekrar 1 kat daha bisküvi dizin.
Kalan muhallebiyi de döküp yayın düzelterek en üste çikolata sosu dökün ( ılık olacak).
Ve süslemesi için ben bi kase kadar bisküviyi elimle ufalayıp, h. Cevizi ile karıştırıp üstüne yaydım biraz da çikolata serptim.
Borcamda Bebe Bisküvili Muhallebi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı