Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
500 gr kadayıf
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
3,5 su bardağı toz şeker
4, 5 su bardağı su
1 dilim limon
Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tatlıyı yapmaya başlamadan evvel şerbetini hazırlayalım. Zira şerbet soğuk tatlı sıcak olması gerekir.
Tencereye şekeri ve suyu, 1 dilim limonu ekleyelim.
Şerbet kaynadıktan sonra 25 dakika kısık ateşte kaynaşması kâfi olacaktır.
Tepsiye kadayıfları alalım. Tel tel açalım.
Tereyağı eritelim, sıvı yağı içine karıştırıp hazır edelim.
Cevizi rondoda çekelim.
Kadayıfı yarısını bir kenara alalım.
Kalan yarısına yağın bir kısmını üzerine gezdirerek dökelim ve elimizle kadayıf yedirelim ve tepsiye bastırarak yerleştirelim.
Ceviz içini çokça serpelim.
Kadayıfın öbür yarısına kalan yağı dökelim elimizle düzgünce yedirelim tepsinin üstüne bastıralım. (ben küçük bir tava kapağı ile bastırdım)
170 derece de evvelce ısınmış fırında alt üst ayarında pişirelim.
Tepsinin altının düzgün kızarması için son +5dakika fırının yalnızca alt ayarına getirip borcamda ki tatlıyı fırının en altına alalım. İstediğimiz üzere kızarınca fırından alalım.
Artık gelelim en kıymetli kısma.
Kadayıf tatlısının birinci sıcağı geçince yani 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine eşit halde dökelim, dilimleyelim.
3-4saat sonra servis edebiliriz.
Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
500 gr kadayıf
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
3,5 su bardağı toz şeker
4, 5 su bardağı su
1 dilim limon
Borcamda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tatlıyı yapmaya başlamadan evvel şerbetini hazırlayalım. Zira şerbet soğuk tatlı sıcak olması gerekir.
Tencereye şekeri ve suyu, 1 dilim limonu ekleyelim.
Şerbet kaynadıktan sonra 25 dakika kısık ateşte kaynaşması kâfi olacaktır.
Tepsiye kadayıfları alalım. Tel tel açalım.
Tereyağı eritelim, sıvı yağı içine karıştırıp hazır edelim.
Cevizi rondoda çekelim.
Kadayıfı yarısını bir kenara alalım.
Kalan yarısına yağın bir kısmını üzerine gezdirerek dökelim ve elimizle kadayıf yedirelim ve tepsiye bastırarak yerleştirelim.
Ceviz içini çokça serpelim.
Kadayıfın öbür yarısına kalan yağı dökelim elimizle düzgünce yedirelim tepsinin üstüne bastıralım. (ben küçük bir tava kapağı ile bastırdım)
170 derece de evvelce ısınmış fırında alt üst ayarında pişirelim.
Tepsinin altının düzgün kızarması için son +5dakika fırının yalnızca alt ayarına getirip borcamda ki tatlıyı fırının en altına alalım. İstediğimiz üzere kızarınca fırından alalım.
Artık gelelim en kıymetli kısma.
Kadayıf tatlısının birinci sıcağı geçince yani 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine eşit halde dökelim, dilimleyelim.
3-4saat sonra servis edebiliriz.
Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun