Borcamda Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
2 su bardağı un (kıvama nazaran değişebilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Kekin ortası için:
3-4 adet muz
Muhallebi için;
1 litre süt
5 yemek kaşığı dolusu şeker
5 yemek kaşığı dolusu un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Muhallebi soğuduktan sonra;
1 poşet sade krem şanti
1 çay bardağı damla çikolata
Borcamda Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Sonra sütü ve yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Daha sonra unu ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. Daha sonra kakaoyu kopup çırpıyoruz son olarak kabartma tozunu koyup çok fazla çırpmadan, yağladığımız borcama kek hamurumuzu döküyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
O sırada muhallebi için süt, un ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz. Muhallebi tam soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine damla çikolatayı da ekleyip karıştırıyoruz. Kekimizin üst kısmından birazcık sıyırıp rondodan geçiriyoruz.
Borcamdaki kekimizi yarım su bardağı sütle ıslatıyoruz. Üzerine muzlarımızı dilimli formda diziyoruz.
Daha sonra kremamızı döküp spatula yardımı ile düzeltiyoruz. Rondodan geçirdiğimiz kekimizi kremanın üzerine serpiştiriyoruz.
Üzerini muz, çilek, portakal vesaire süsleyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Borcamda Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
2 su bardağı un (kıvama nazaran değişebilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Kekin ortası için:
3-4 adet muz
Muhallebi için;
1 litre süt
5 yemek kaşığı dolusu şeker
5 yemek kaşığı dolusu un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Muhallebi soğuduktan sonra;
1 poşet sade krem şanti
1 çay bardağı damla çikolata
Borcamda Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Sonra sütü ve yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Daha sonra unu ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. Daha sonra kakaoyu kopup çırpıyoruz son olarak kabartma tozunu koyup çok fazla çırpmadan, yağladığımız borcama kek hamurumuzu döküyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
O sırada muhallebi için süt, un ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz. Muhallebi tam soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine damla çikolatayı da ekleyip karıştırıyoruz. Kekimizin üst kısmından birazcık sıyırıp rondodan geçiriyoruz.
Borcamdaki kekimizi yarım su bardağı sütle ıslatıyoruz. Üzerine muzlarımızı dilimli formda diziyoruz.
Daha sonra kremamızı döküp spatula yardımı ile düzeltiyoruz. Rondodan geçirdiğimiz kekimizi kremanın üzerine serpiştiriyoruz.
Üzerini muz, çilek, portakal vesaire süsleyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Borcamda Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı