Borcamda Pratik Nefis Malaga Pasta (14 Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Muhallebisi için;
3.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kremşanti
Üzeri için;
14 adet küçük muz
1 paket krema
160 gram çikolata(80 gram sütlü 80 gram bitter)
Keki ıslatmak için;
1 çay bardağı süt
Süslemek için;
Fındık parçaları,beyaz çikolata, toz antep fıstığı
Borcamda Pratik Nefis Malaga Pasta (14 Kişilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
Sıvı malzemeler eklenip tekrar çırpalım.
En son kuru malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım .
Yağlanmış fırın kabına dökelim .
170°fırında kontrollü pişirelim.
Muhallebi için tereyağ ve kremşanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip hızlıca karIştıralım ılImaya bırakalım .
Ilıyan muhallebiye krem şanti ekleyip mikserle 5 dk çırpalım.
Pişen keki ılımaya bırakalım ve ılıdıktan sonra 1 çay bardağı süt ile ıslatalım.
Muhallebiyi kekin üzerine döküp güzelce düzeltelim.
Muzları dizelim.
Üzeri için kremayı ısıtalım ,içerisine çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştıralım .Muzların üzerine dökelim .
Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra süsleyip servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.
Borcamda Pratik Nefis Malaga Pasta (14 Kişilik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Muhallebisi için;
3.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kremşanti
Üzeri için;
14 adet küçük muz
1 paket krema
160 gram çikolata(80 gram sütlü 80 gram bitter)
Keki ıslatmak için;
1 çay bardağı süt
Süslemek için;
Fındık parçaları,beyaz çikolata, toz antep fıstığı
Borcamda Pratik Nefis Malaga Pasta (14 Kişilik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
Sıvı malzemeler eklenip tekrar çırpalım.
En son kuru malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım .
Yağlanmış fırın kabına dökelim .
170°fırında kontrollü pişirelim.
Muhallebi için tereyağ ve kremşanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip hızlıca karIştıralım ılImaya bırakalım .
Ilıyan muhallebiye krem şanti ekleyip mikserle 5 dk çırpalım.
Pişen keki ılımaya bırakalım ve ılıdıktan sonra 1 çay bardağı süt ile ıslatalım.
Muhallebiyi kekin üzerine döküp güzelce düzeltelim.
Muzları dizelim.
Üzeri için kremayı ısıtalım ,içerisine çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştıralım .Muzların üzerine dökelim .
Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra süsleyip servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.
Borcamda Pratik Nefis Malaga Pasta (14 Kişilik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı