Borcamda Su Böreği Lezzetinde Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
Sos için;
2 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet soda
İçi için;
Peynir
Maydonoz
Üzeri için;
Susam ve çörek otu
Borcamda Su Böreği Lezzetinde Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dikdörtgen borcamın içi yağlanır.
İlk yufka serilir üzerine iki kepçe sos dökülür.
İkinci ve üçüncü yufkalar parçalanıp sosun içine batırılıp kat kat borcama serilir.
Üçüncü yufkadan sonra peynir maydanoz karışımı dökülür.
Kalan dördüncü ve beşinci yufka da sosun içine batırılıp kat kat serilir.
En son kenarlardan sarkan birinci yufkanın kenarları böreğin üzerine kapatılır.
Kalan sos üzerine dökülür.
Susam ve çörek otu serpilir.
Fırına vermeden evvel dilimlenir.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkınca üzeri pak nemli bezle kapatılır. Afiyet olsun .
Borcamda Su Böreği Lezzetinde Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
Sos için;
2 adet yumurta
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet soda
İçi için;
Peynir
Maydonoz
Üzeri için;
Susam ve çörek otu
Borcamda Su Böreği Lezzetinde Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dikdörtgen borcamın içi yağlanır.
İlk yufka serilir üzerine iki kepçe sos dökülür.
İkinci ve üçüncü yufkalar parçalanıp sosun içine batırılıp kat kat borcama serilir.
Üçüncü yufkadan sonra peynir maydanoz karışımı dökülür.
Kalan dördüncü ve beşinci yufka da sosun içine batırılıp kat kat serilir.
En son kenarlardan sarkan birinci yufkanın kenarları böreğin üzerine kapatılır.
Kalan sos üzerine dökülür.
Susam ve çörek otu serpilir.
Fırına vermeden evvel dilimlenir.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkınca üzeri pak nemli bezle kapatılır. Afiyet olsun .
Borcamda Su Böreği Lezzetinde Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı