Borek Cop Şiş Nasıl yapılır
Resimli Borek Cop Şiş Tarifi
Borek Cop Şiş yapılışı
Borek Cop Şiş Resimli Tarifi
imagesborekcopsistarifiresimli5ad4598d93c2d
Gerekli malzemeler
2 adet hazır yufka
1 su bardağı krema
İc malzemeler
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
3 yemek kasığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon
Panelemek icin malzeme
2 adet yumurta
1 corba galeta unu
Suslemek icin
Kiraz domatesler
Yapılısı
Boreğe ilk once ic harcını hazırlamakla başlayın
Soğanları kup kup doğrayın ve teflon tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyin ve 3 dakika soğanları kavurun
3 dakika sonra kıymaları soğanlara ekleyin ve kavurmaya devam edin
Ardından tuzu ve baharatları ekleyin ve ocaktan alın
Yufkanın birini tezgaha serin ve ortadan ikiye kesin
Ardından her parcayı 3 parmak eninde şeritler halinde kesin
Tıpkı muska boreği gibi kesin
Keşmiş olduğunuz parcaların uzerine kremayı paylaştırarak surun
İlk basta hazırladığınız ic harcı da eşit olarak kremaların uzerine koyun
Ardından butun yufka parcalarını muska boreği yapar gibi sarın
Bir kasenin icine yumurtaları kırın
Duz geniş bir tabağın icine galeta ununu serpin
Sardığınız borekleri once yumurtaya bandırın sonra da galeta ununa bulayın
Fırın tepsisini yağlayın, borekleri sıralayın ve 5 dakika onceden ısıttığınız 180 derecelik fırına surun
Pişen borekleri fırından cıkardıktan sonra cop sislere bir borek bir kiraz domates olmak uzere dizin
Sıcak sıcak servis edin
Resimli Borek Cop Şiş Tarifi
Borek Cop Şiş yapılışı
Borek Cop Şiş Resimli Tarifi
imagesborekcopsistarifiresimli5ad4598d93c2d
Gerekli malzemeler
2 adet hazır yufka
1 su bardağı krema
İc malzemeler
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
3 yemek kasığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, kimyon
Panelemek icin malzeme
2 adet yumurta
1 corba galeta unu
Suslemek icin
Kiraz domatesler
Yapılısı
Boreğe ilk once ic harcını hazırlamakla başlayın
Soğanları kup kup doğrayın ve teflon tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyin ve 3 dakika soğanları kavurun
3 dakika sonra kıymaları soğanlara ekleyin ve kavurmaya devam edin
Ardından tuzu ve baharatları ekleyin ve ocaktan alın
Yufkanın birini tezgaha serin ve ortadan ikiye kesin
Ardından her parcayı 3 parmak eninde şeritler halinde kesin
Tıpkı muska boreği gibi kesin
Keşmiş olduğunuz parcaların uzerine kremayı paylaştırarak surun
İlk basta hazırladığınız ic harcı da eşit olarak kremaların uzerine koyun
Ardından butun yufka parcalarını muska boreği yapar gibi sarın
Bir kasenin icine yumurtaları kırın
Duz geniş bir tabağın icine galeta ununu serpin
Sardığınız borekleri once yumurtaya bandırın sonra da galeta ununa bulayın
Fırın tepsisini yağlayın, borekleri sıralayın ve 5 dakika onceden ısıttığınız 180 derecelik fırına surun
Pişen borekleri fırından cıkardıktan sonra cop sislere bir borek bir kiraz domates olmak uzere dizin
Sıcak sıcak servis edin