Börek (El Açması - buzluk böreği) Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
4 -4. 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İçine Sürmek İçin
3 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
İç Harcı İçin
Yarım kg ıspanak
2 soğan
Damak tadınıza nazaran baharatlar
Börek (El Açması - buzluk böreği) Tanımı Yapılışı
Hamur için su tuz ve un (Yavaş yavaş ekleyin) karıştırılarak ele yapışmayan çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurulur.
Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp üstü kapalı bir formda yarım saat kadar dinlenmeye alalım.
Bu orta da iç harç için soğanları hafif kavurup doğradığımız ıspanakları üstüne alalım 3 4 dakika kavurup ocaktan alalım tuz baharat ek edip soğumasını bekleyelim.
Dinlenen bezelerimizi oklava ile unlayarak büyütelim.
Yufka üzere açtığımız bezeyi bir kenara alalım üstü kapalı beklesin bu sıra da başka bezeleri açıp kenara kaldıralım.
Birinci açtığımız yufkayı çeke çeke büyütelim.
Fırça ile her tarafını yağlayalım.
Fotoğraflar da görüldüğü üzere katlayalım. Zarf haline gelmeden evvel yeniden yağ sürüp o denli katlayalım (Burada biraz daha elimizle çekerek büyütelim)
Daha sonra 4 eşit kesime bölelim (Fotoğrafta kenarlarını kapatmamışım lakin kapatılacak). İçi koyup çok sıkıştırmadan saralım. Yağlı fırın kağıdı koyduğumuz tepsi müsaade üzerine dizelim.
180 derece alt üst kızarana kadar pişirelim.
Bu tanımı yapıp buzluğa atabilirsiniz pişirmeden evvel dışarıda 10 dakika bekletip yumurta sarısı sürüp fırınlayabilirsiniz.
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
4 -4. 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İçine Sürmek İçin
3 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
İç Harcı İçin
Yarım kg ıspanak
2 soğan
Damak tadınıza nazaran baharatlar
Börek (El Açması - buzluk böreği) Tanımı Yapılışı
Hamur için su tuz ve un (Yavaş yavaş ekleyin) karıştırılarak ele yapışmayan çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurulur.
Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp üstü kapalı bir formda yarım saat kadar dinlenmeye alalım.
Bu orta da iç harç için soğanları hafif kavurup doğradığımız ıspanakları üstüne alalım 3 4 dakika kavurup ocaktan alalım tuz baharat ek edip soğumasını bekleyelim.
Dinlenen bezelerimizi oklava ile unlayarak büyütelim.
Yufka üzere açtığımız bezeyi bir kenara alalım üstü kapalı beklesin bu sıra da başka bezeleri açıp kenara kaldıralım.
Birinci açtığımız yufkayı çeke çeke büyütelim.
Fırça ile her tarafını yağlayalım.
Fotoğraflar da görüldüğü üzere katlayalım. Zarf haline gelmeden evvel yeniden yağ sürüp o denli katlayalım (Burada biraz daha elimizle çekerek büyütelim)
Daha sonra 4 eşit kesime bölelim (Fotoğrafta kenarlarını kapatmamışım lakin kapatılacak). İçi koyup çok sıkıştırmadan saralım. Yağlı fırın kağıdı koyduğumuz tepsi müsaade üzerine dizelim.
180 derece alt üst kızarana kadar pişirelim.
Bu tanımı yapıp buzluğa atabilirsiniz pişirmeden evvel dışarıda 10 dakika bekletip yumurta sarısı sürüp fırınlayabilirsiniz.