Son konular

Börek (El Açması – buzluk böreği)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Börek (El Açması - buzluk böreği) Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
4 -4. 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İçine Sürmek İçin
3 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
İç Harcı İçin
Yarım kg ıspanak
2 soğan
Damak tadınıza nazaran baharatlar

Börek (El Açması - buzluk böreği) Tanımı Yapılışı

Hamur için su tuz ve un (Yavaş yavaş ekleyin) karıştırılarak ele yapışmayan çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurulur.
Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp üstü kapalı bir formda yarım saat kadar dinlenmeye alalım.
Bu orta da iç harç için soğanları hafif kavurup doğradığımız ıspanakları üstüne alalım 3 4 dakika kavurup ocaktan alalım tuz baharat ek edip soğumasını bekleyelim.
Dinlenen bezelerimizi oklava ile unlayarak büyütelim.
Yufka üzere açtığımız bezeyi bir kenara alalım üstü kapalı beklesin bu sıra da başka bezeleri açıp kenara kaldıralım.
Birinci açtığımız yufkayı çeke çeke büyütelim.
Fırça ile her tarafını yağlayalım.
Fotoğraflar da görüldüğü üzere katlayalım. Zarf haline gelmeden evvel yeniden yağ sürüp o denli katlayalım (Burada biraz daha elimizle çekerek büyütelim)
Daha sonra 4 eşit kesime bölelim (Fotoğrafta kenarlarını kapatmamışım lakin kapatılacak). İçi koyup çok sıkıştırmadan saralım. Yağlı fırın kağıdı koyduğumuz tepsi müsaade üzerine dizelim.
180 derece alt üst kızarana kadar pişirelim.
Bu tanımı yapıp buzluğa atabilirsiniz pişirmeden evvel dışarıda 10 dakika bekletip yumurta sarısı sürüp fırınlayabilirsiniz.
 

Similar threads

  • Soru
El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 3,5 su bardağı un 1,5 su bardağı su (ılık olacak) Tuz İç harcı için; 4 adet patlıcan 2 adet kuru soğan Sıvı yağ Tuz ve karabiber Hamuru açmak için; Un ve sıvı yağ El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
El Açması Kıymalı Talaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurta 4 su bardağı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1 küçük çay bardağı ılık su 1 paket kabartma tozu 1 küçük çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz Börekleri açmak için; 1 su bardağı un 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Oklavasız El Açması Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 2 paket instant maya 5 yemek kaşığı sıvı yağ 2 küp şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İçi için İstenilen iç malzeme kullanılır ben patates kullandım 3 adet büyük boy patates 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
El Açması Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un 2,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz (silme) 1 çimdik şeker Aralarına sürmek için; 80 gram tereyağı yahut margarin 1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 300 gram ufalanmış beyaz peynir 7 8 kısım maydanoz Üzeri için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
El Açması Lokmalık Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un 1 yemek kaşığı tuz 2,5 -3 su bardağı su İç harcı için: 500 gram orta yağlı kıyma 1 adet soğan Tuz,karabiber Yağlamak için: 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ El Açması Lokmalık Çıtır Börek Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt