Börek Tadında Kıymalı Poğaçam (Püf Noktalarıyla)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Börek Tadında Kıymalı Poğaçam (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Gereçler

Hamur için;
2 bardak süt
Yarım paket margarin isteyen tereyağı da kullanabilir
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un (hamur çok yumuşak olacak şekilde)
İç gereci;
200 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz
Pul biber
Sıvı yağ

Börek Tadında Kıymalı Poğaçam (Püf Noktalarıyla) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur ile başlayalım, poğaça hamurlarında püf nokta sıvıyla başlamaktır.
Sütü ısıtıyoruz, içine margarini koyuyoruz o yeterlice yumuşuyor.
Karışımı genişçe bir yoğurma kabına alıp içine şekeri ve mayayı atıp tekrar karıştırıyoruz ve içine sıvı yağıda katıyoruz.
Tuzu atıp, unu yavaş yavaş ekleyip başka elimizlede daima karıştırıyoruz.
Hamur baya yumuşak bir hamur olcak eldivenle yaparsanız elinize yapışmaz ele yapışmayandan biraz daha yumuşak bir kıvam.
40 dk mayalanmaya bırakacağız öteki yandan iç materyalini hazırlayacağız.
Soğanı sıvı yağla kavurup içibe kıymayı atıyoruz ve tuz ve pul biber ekliyoruz.
Mayalanan hamuru 3 e bölüp sıvı yağ sürdüğümüz yere elimizle uygunca açıyoruz.
Orta uzunluk bi tepsi büyüklüğüne gelince harç gerecimizi yayıp rulo yapıyoruz.
Yaptığımız ruloyu elimizle üstüne bastırıp hafif yassılaştırıp bıçakla istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
Üstüne yumurta sarısı ve haşhaş ekliyoruz.
180 derce fırında üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
 
Üst Alt