Boşnak Böreği Tanımı İçin Materyaller
1 kilo un
1 avuç tuz
2 buçuk su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
İç gereci ;
Yarım kilo pırasa
1 adet büyük uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı
Birinci olarak unu derin bir kaba alalım .
Sonra bir avuç dolusu tuz ve suyu yavaş yavaş ek edelim güzelce yoğurun.
Hamurumuzu istediğimiz kıvama getirelim .
Sonra patates büyüklüğünde 5 modüle bölelim.
Ilık sıvı yağ yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım ve yarım saat dinlenmeye bırakalım.
İç gereci için soğanı doğrayıp tavada kavuralım .
Pırasalarımızı da doğrayıp soğanın üzerine ek edip kavuralım.
Sonra biraz soğuduktan sonra tuz ve karabiberi bir adet yumurtayı ek edip karıştıralım .
Sonra dinlenmiş olan hamurlarımızı tek tek masamızın üzerinde açalım iç materyalini koyup kapatalım.
Bütün gereçler bittikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı da sürüp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirelim ve afiyet olsun
1 kilo un
1 avuç tuz
2 buçuk su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
İç gereci ;
Yarım kilo pırasa
1 adet büyük uzunluk soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı
Birinci olarak unu derin bir kaba alalım .
Sonra bir avuç dolusu tuz ve suyu yavaş yavaş ek edelim güzelce yoğurun.
Hamurumuzu istediğimiz kıvama getirelim .
Sonra patates büyüklüğünde 5 modüle bölelim.
Ilık sıvı yağ yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım ve yarım saat dinlenmeye bırakalım.
İç gereci için soğanı doğrayıp tavada kavuralım .
Pırasalarımızı da doğrayıp soğanın üzerine ek edip kavuralım.
Sonra biraz soğuduktan sonra tuz ve karabiberi bir adet yumurtayı ek edip karıştıralım .
Sonra dinlenmiş olan hamurlarımızı tek tek masamızın üzerinde açalım iç materyalini koyup kapatalım.
Bütün gereçler bittikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı da sürüp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirelim ve afiyet olsun