Boşnak Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt ılık olsun
1 su bardağı su ılık olsun
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta beyazı içine sarısı dışına
8 su bardağı un
2 yemek kaşığı sirke
Aralara sürmek için;
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı;
1 kilo ıspanak
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
Boşnak Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamuru yoğuralım çünkü en az 1 saat dinlenmesi lazım.
Hamurumuzu yoğuralım 10 tane beze çıkarttım.
Tepsimizi hafif unlayalım yapışmasın.
Üstünü kapatalım 15 -20 dk dinlenecek.
Bizde o arada sıvı yağ, tereyağı, margarin karıştıralım erisin. Soğuması lazım.
Dinlenen hamurları tezgahı yağlayıp elimizle açalım çok açmayalım az olsun bir küçük kase büyüklüğünde tereyağılı olacak bolca yağlayalım ve mayalanması için üst üste koyup 1 saat bekletelim.
Bu arada iç harcı hazırlayalım. Ispanakları güzelce yıkayalım.
İnce ince doğrayıp baharat ilave edin karıştıralım çiğ olarak yapıyorum.
Dinlenen hamurlarıdan 1 tanesini alıp tezgahı yağlayıp hamuru elimizle yağlayalım .
Elimizi erittiğimiz yağa batırıp hamurun üstünü yağlayarak yavaş yavaş açmaya çalışın.
Elinizden geldiği kadar açın.
Bir kenarını katlayalım içine hazırlanan harcı ekleyip yuvarlayalım.
2 tepsi çıkarttım.
Üstüne kalan yağ ile yumurta sarısı sürüp fırına verin .
180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Boşnak Çarşaf Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt ılık olsun
1 su bardağı su ılık olsun
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta beyazı içine sarısı dışına
8 su bardağı un
2 yemek kaşığı sirke
Aralara sürmek için;
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı;
1 kilo ıspanak
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
Boşnak Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamuru yoğuralım çünkü en az 1 saat dinlenmesi lazım.
Hamurumuzu yoğuralım 10 tane beze çıkarttım.
Tepsimizi hafif unlayalım yapışmasın.
Üstünü kapatalım 15 -20 dk dinlenecek.
Bizde o arada sıvı yağ, tereyağı, margarin karıştıralım erisin. Soğuması lazım.
Dinlenen hamurları tezgahı yağlayıp elimizle açalım çok açmayalım az olsun bir küçük kase büyüklüğünde tereyağılı olacak bolca yağlayalım ve mayalanması için üst üste koyup 1 saat bekletelim.
Bu arada iç harcı hazırlayalım. Ispanakları güzelce yıkayalım.
İnce ince doğrayıp baharat ilave edin karıştıralım çiğ olarak yapıyorum.
Dinlenen hamurlarıdan 1 tanesini alıp tezgahı yağlayıp hamuru elimizle yağlayalım .
Elimizi erittiğimiz yağa batırıp hamurun üstünü yağlayarak yavaş yavaş açmaya çalışın.
Elinizden geldiği kadar açın.
Bir kenarını katlayalım içine hazırlanan harcı ekleyip yuvarlayalım.
2 tepsi çıkarttım.
Üstüne kalan yağ ile yumurta sarısı sürüp fırına verin .
180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Boşnak Çarşaf Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı