Bostan Kebabı ️ (Bir Porsiyon Asla Yetmez) Tanımı İçin Gereçler
4 adet bostan patlıcanı
4 tatlı, sivri biber
2 büyük uzunluk kuru soğan
3 orta uzunluk domates
300 gram kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, yeni bahar, toz kırmızı biber, pulbiber (miktarı keyfinize kalmış. ben birer çay kaşığı koydum, tuz hariç.)
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzerine:
Küp küp doğranmış domates (2 adet)
Dişimlenmiş yeşil biber
Dereotu
Fırına vermeden koymak için sos;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Karabiber ( yarım çay kaşığı)
Püresi için:
8 adet küçük uzunluk patates
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Bostan Kebabı ️ (Bir Porsiyon Asla Yetmez) Tanımı Yapılışı
Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp 4 yemek kaşığı yağda kavuralım.
Akabinde eti ekleyip kavuralım.
Domates ve baharatları da ekleyip pişince ocaktan alalım.
Bostan patlıcanlarının kabuklarını şerit şerit soyup ortadan bölelim.
Derin bir tencerede yağda kızartalım.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili tepsiye alalım.
Hepsini kızartınca dikdörtgen borcama patlıcanları alıp tatlı kaşığı ile içini düzgünce yapıştıralım. (etleri koymak için. )
Etleri patlıcanların içine güzelce koyalım.
Üzerine küp doğranmış domates ve biberi koyalım.
Salçalı sosu da ekleyip evvelden ısıttığımız fırında alt-üst 180 derecede pişirelim.
Etler ve sos patlıcanla güzelce özdeşleşince fırından alalım. 15 dk oluyor esasen.
Servis etmeden dereotu ile süsleyelim.
Püresi: haşlanan patatesleri ezip tereyağ ile harmanlayalım. Süt ekleyip karıştıralım. Tuz ve karabiber de ekleyip yeterlice püre yapalım.
Âfiyet olsun.
4 adet bostan patlıcanı
4 tatlı, sivri biber
2 büyük uzunluk kuru soğan
3 orta uzunluk domates
300 gram kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, yeni bahar, toz kırmızı biber, pulbiber (miktarı keyfinize kalmış. ben birer çay kaşığı koydum, tuz hariç.)
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzerine:
Küp küp doğranmış domates (2 adet)
Dişimlenmiş yeşil biber
Dereotu
Fırına vermeden koymak için sos;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Karabiber ( yarım çay kaşığı)
Püresi için:
8 adet küçük uzunluk patates
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Bostan Kebabı ️ (Bir Porsiyon Asla Yetmez) Tanımı Yapılışı
Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp 4 yemek kaşığı yağda kavuralım.
Akabinde eti ekleyip kavuralım.
Domates ve baharatları da ekleyip pişince ocaktan alalım.
Bostan patlıcanlarının kabuklarını şerit şerit soyup ortadan bölelim.
Derin bir tencerede yağda kızartalım.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili tepsiye alalım.
Hepsini kızartınca dikdörtgen borcama patlıcanları alıp tatlı kaşığı ile içini düzgünce yapıştıralım. (etleri koymak için. )
Etleri patlıcanların içine güzelce koyalım.
Üzerine küp doğranmış domates ve biberi koyalım.
Salçalı sosu da ekleyip evvelden ısıttığımız fırında alt-üst 180 derecede pişirelim.
Etler ve sos patlıcanla güzelce özdeşleşince fırından alalım. 15 dk oluyor esasen.
Servis etmeden dereotu ile süsleyelim.
Püresi: haşlanan patatesleri ezip tereyağ ile harmanlayalım. Süt ekleyip karıştıralım. Tuz ve karabiber de ekleyip yeterlice püre yapalım.
Âfiyet olsun.