Bostan Patlıcanlı Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
2 adet postan patlıcan
250 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Pul biber ,karabiber, kimyon ,toz kırmızıbiber ,tuz
Sosu için;
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pul biber, karabiber ,kekik ve tuz
Bostan Patlıcanlı Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında dilimleyin.
Yaklaşık 20 dk tuzlu suda bekletin.
Suyunu süzüp kurulayarak kızgın sıvı yağda kızartın.
Daha sonra havlu peçete serili bir tepsiye dizin.
Bu sırada yapışmaz tabanlı bir tavayı ısıtıp kıymayı suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Üzerine sıvı yağ ekleyip minik doğranmış soğanları ekleyin güzelce kavurun .
Daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Minik doğranmış biberide ekleyip kavurun.
En son minik doğranmış domates ve baharatları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Patlıcanları dikdörtgen borcama dizin .
Üzerine kıyma koyup, isterseniz birer dilim biber ve domates de koyup sosunu hazırlayın.
Sos için kıyma kavurduğunuz tavaya salçayı ekleyip kavurun.
Üzerine suyunu ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatın.
Borocamın altına döküp,patlıcanların üzerini ıslatılıp sıkılmış yağlı kağıt ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin, deneyecek olanlara afiyet olsun
Bostan Patlıcanlı Oturtma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet postan patlıcan
250 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Pul biber ,karabiber, kimyon ,toz kırmızıbiber ,tuz
Sosu için;
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pul biber, karabiber ,kekik ve tuz
Bostan Patlıcanlı Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında dilimleyin.
Yaklaşık 20 dk tuzlu suda bekletin.
Suyunu süzüp kurulayarak kızgın sıvı yağda kızartın.
Daha sonra havlu peçete serili bir tepsiye dizin.
Bu sırada yapışmaz tabanlı bir tavayı ısıtıp kıymayı suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Üzerine sıvı yağ ekleyip minik doğranmış soğanları ekleyin güzelce kavurun .
Daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Minik doğranmış biberide ekleyip kavurun.
En son minik doğranmış domates ve baharatları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Patlıcanları dikdörtgen borcama dizin .
Üzerine kıyma koyup, isterseniz birer dilim biber ve domates de koyup sosunu hazırlayın.
Sos için kıyma kavurduğunuz tavaya salçayı ekleyip kavurun.
Üzerine suyunu ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatın.
Borocamın altına döküp,patlıcanların üzerini ıslatılıp sıkılmış yağlı kağıt ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin, deneyecek olanlara afiyet olsun
Bostan Patlıcanlı Oturtma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı