Böylesini Hiç Yemediniz! Lezzetine Doyulmayan Şahane Kebap Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
300 gram kıyma
70 gram pastırma
1 çay bardağı (150ml) galeta unu
1 yemek kaşığı ketçap
1 küçük kase kıyılmış maydanoz
3 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 büyük uzunluk soğan(rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1,5 çay kaşığı kekik
Damak tadınıza nazaran tuz
Alt tabanı için;
2 adet büyük uzunluk patates
1 adet büyük uzunluk bostan patlıcan
2 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Üzeri için;
1 adet büyük uzunluk domates
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Kaşar peynir
Böylesini Hiç Yemediniz! Lezzetine Doyulmayan Şahane Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak patateslerimizi haşlayalım. Patlıcan ve biberleri közleyelim. İnce doğrayalım. Haşlanan patatesleri ezelim ve tuz, sıvı yağ ve doğradığımız biber, patlıcanları katıp karıştıralım.
Köfte harcı için pastırmaları küçük küçük keselim ve öteki tüm gereçleri kabımızın içerisine alıp yoğuralım. Küçük köfteler yuvarlayalım ve tavamızın içine tereyağ ekleyip eritelim. Köfteleri içerisine alıp çevirerek pişirelim. Dış kısmı kızarması kâfi iç kısmı fırında pişicek tavada çok pişirmenize gerek yok.
Sosu için domatesleri rendeleyip tavanın içerisine koyalım. Salça, su, tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Kaynamaya başlayınca sosumuz kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatalım. Ben hazır kahvaltılık yaptığım sosdan kullandım, çok yakıştı hazır sosunuz varsa kullanabilirsiniz.
Fırın kabımızın içerisine patatesli köz karışımını koyalım, üzerine kızarttığınız köfteleri koyalım.
Hazırladığımız sosu köftelerin üzerine yayalım. (tek fırın kabı yerine küçük fırın güveç kaplarıda kullanılabilir)önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirelim, daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpelim ve 15 dakika daha pişirin. Ilık servis edelim. Afiyet olsun.
Tanım görüntümü ayrıntılı olarak izleyebilirsiniz.
Köftesi için;
300 gram kıyma
70 gram pastırma
1 çay bardağı (150ml) galeta unu
1 yemek kaşığı ketçap
1 küçük kase kıyılmış maydanoz
3 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 büyük uzunluk soğan(rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1,5 çay kaşığı kekik
Damak tadınıza nazaran tuz
Alt tabanı için;
2 adet büyük uzunluk patates
1 adet büyük uzunluk bostan patlıcan
2 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Üzeri için;
1 adet büyük uzunluk domates
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Kaşar peynir
Böylesini Hiç Yemediniz! Lezzetine Doyulmayan Şahane Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak patateslerimizi haşlayalım. Patlıcan ve biberleri közleyelim. İnce doğrayalım. Haşlanan patatesleri ezelim ve tuz, sıvı yağ ve doğradığımız biber, patlıcanları katıp karıştıralım.
Köfte harcı için pastırmaları küçük küçük keselim ve öteki tüm gereçleri kabımızın içerisine alıp yoğuralım. Küçük köfteler yuvarlayalım ve tavamızın içine tereyağ ekleyip eritelim. Köfteleri içerisine alıp çevirerek pişirelim. Dış kısmı kızarması kâfi iç kısmı fırında pişicek tavada çok pişirmenize gerek yok.
Sosu için domatesleri rendeleyip tavanın içerisine koyalım. Salça, su, tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Kaynamaya başlayınca sosumuz kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatalım. Ben hazır kahvaltılık yaptığım sosdan kullandım, çok yakıştı hazır sosunuz varsa kullanabilirsiniz.
Fırın kabımızın içerisine patatesli köz karışımını koyalım, üzerine kızarttığınız köfteleri koyalım.
Hazırladığımız sosu köftelerin üzerine yayalım. (tek fırın kabı yerine küçük fırın güveç kaplarıda kullanılabilir)önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirelim, daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpelim ve 15 dakika daha pişirin. Ilık servis edelim. Afiyet olsun.
Tanım görüntümü ayrıntılı olarak izleyebilirsiniz.