Brokoli Ve Brüksel Lahanası Graten Tanımı İçin Gereçler
İçi için;
100 gram brüksel lahanası
200 gram brokoli
150 gram kepekli makarna
Beşamel soslu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri (istediğiniz kadar)
Brokoli Ve Brüksel Lahanası Graten Tanımı Yapılışı
Brüksel lahanası ve brokoliyi süzgeçe koyarak, içi 3 parmak kadar su dolu bir tencerenin üzerine alalım.
Süzgeçe su değmemesi gerekiyor. Bu usul ile sebzeler buharda pişecek.
Sebzeler büsbütün yumuşayınca altını kapatalım.
Kepekli makarnayı bol suda, tuz ekleyerek haşlayalım.
Beşamel sosunu hazırlayalım. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı teflon bir tencerede kısık ateşte eritelim.
Büsbütün eriyince unu ekleyelim ve birbirine karıştıralım. Çok çabuk yanabilir bu yüzden dikkat edelim.
Un kavrulunca yavaş yavaş sütü ekleyelim ve süratli hızlı orta vermeden karıştıralım.
Topaklanma yapmaması için çırpıcıyla daima karıştıralım.
Kıvam alınca altını kapatarak tuz ve karabiberi ekleyelim.
Makarnayı süzüp borcam yahut fırına girebilecek rastgele bir kaba alalım.
Üzerine brokoli ve brüksel lahanalarını ekleyerek karıştıralım.
Üzerine biraz tuz serpelim.
Son olarak beşamel sosunu üzerine dökelim ve ince dilimlenmiş kaşarları üzerine yerleştirelim.
200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun .
İçi için;
100 gram brüksel lahanası
200 gram brokoli
150 gram kepekli makarna
Beşamel soslu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri (istediğiniz kadar)
Brokoli Ve Brüksel Lahanası Graten Tanımı Yapılışı
Brüksel lahanası ve brokoliyi süzgeçe koyarak, içi 3 parmak kadar su dolu bir tencerenin üzerine alalım.
Süzgeçe su değmemesi gerekiyor. Bu usul ile sebzeler buharda pişecek.
Sebzeler büsbütün yumuşayınca altını kapatalım.
Kepekli makarnayı bol suda, tuz ekleyerek haşlayalım.
Beşamel sosunu hazırlayalım. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı teflon bir tencerede kısık ateşte eritelim.
Büsbütün eriyince unu ekleyelim ve birbirine karıştıralım. Çok çabuk yanabilir bu yüzden dikkat edelim.
Un kavrulunca yavaş yavaş sütü ekleyelim ve süratli hızlı orta vermeden karıştıralım.
Topaklanma yapmaması için çırpıcıyla daima karıştıralım.
Kıvam alınca altını kapatarak tuz ve karabiberi ekleyelim.
Makarnayı süzüp borcam yahut fırına girebilecek rastgele bir kaba alalım.
Üzerine brokoli ve brüksel lahanalarını ekleyerek karıştıralım.
Üzerine biraz tuz serpelim.
Son olarak beşamel sosunu üzerine dökelim ve ince dilimlenmiş kaşarları üzerine yerleştirelim.
200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun .