Brokoli Ve Brüksel Lahanası Graten

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Brokoli Ve Brüksel Lahanası Graten Tanımı İçin Gereçler

İçi için;
100 gram brüksel lahanası
200 gram brokoli
150 gram kepekli makarna
Beşamel soslu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri (istediğiniz kadar)

Brokoli Ve Brüksel Lahanası Graten Tanımı Yapılışı

Brüksel lahanası ve brokoliyi süzgeçe koyarak, içi 3 parmak kadar su dolu bir tencerenin üzerine alalım.
Süzgeçe su değmemesi gerekiyor. Bu usul ile sebzeler buharda pişecek.
Sebzeler büsbütün yumuşayınca altını kapatalım.
Kepekli makarnayı bol suda, tuz ekleyerek haşlayalım.
Beşamel sosunu hazırlayalım. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı teflon bir tencerede kısık ateşte eritelim.
Büsbütün eriyince unu ekleyelim ve birbirine karıştıralım. Çok çabuk yanabilir bu yüzden dikkat edelim.
Un kavrulunca yavaş yavaş sütü ekleyelim ve süratli hızlı orta vermeden karıştıralım.
Topaklanma yapmaması için çırpıcıyla daima karıştıralım.
Kıvam alınca altını kapatarak tuz ve karabiberi ekleyelim.
Makarnayı süzüp borcam yahut fırına girebilecek rastgele bir kaba alalım.
Üzerine brokoli ve brüksel lahanalarını ekleyerek karıştıralım.
Üzerine biraz tuz serpelim.
Son olarak beşamel sosunu üzerine dökelim ve ince dilimlenmiş kaşarları üzerine yerleştirelim.
200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun .
 

Similar threads

  • Soru
Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 kg Brüksel lahana 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı karışık salça Tuz Soğuk su Brüksel Lahanası Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Brüksel lahanalarını kirli yapraklarını ayıklayalım yıkayalım. Bir tencere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler 350g brüksel lahanası 1 tatlı kaşığı tuz 200 ml süt 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı su 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı muskat rendesi Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler Yarım kg Brüksel lahanası 5 adet patates Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber Üzeri için; 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Fırında Brüksel Lahanası Tanımı İçin Materyaller Yarım kg brüksel lahanası 2 tane patates Küçük (300-350 gr) brokoli 3 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı hardal 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı pulbiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Brüksel Lahanası Salata Tanımı İçin Materyaller 500 gram brüksel lahanası Tuz Yarım Limon 2 diş Sarımsak Zeytinyağı 1 kase Yoğurt Brüksel Lahanası Salata Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Brüksel lahanalarını temizleyip, doğruyoruz. Limonlu suyun içine ekleyip, yıkıyoruz. Tavaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt