Brokolili Havuçlu Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler
300 gram brokoli
2 adet havuç
Yarım paket tam buğday makarna
1 dilim limon
Zeytinyağı
Tuz
Sosu için:
4 çorba kaşığı yoğurt (Susuz olursa daha iyi)
1 diş sarımsak
4-5 ceviz
2-3 dal dereotu
Tuz
Brokolili Havuçlu Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencerenin içerisinde su, tuz ve bir dilim limonu alıp kaynatalım.
Kaynayan suyun içine brokolimizi atalım. Ben bir brokolinin yarısını kullandım. Siz miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra brokolilerimizi sudan alalım.
Bu esnada rendelediğimiz iki havucu biraz zeytinyağı gezdirdiğimiz tavada 10 dakika kadar soteleyelim.
Sonrasında, brokolileri küçük parçalara ayırıp, havucun üstüne ekleyerek bir iki dakika daha ateşte tutalım. Bunu brokoli de biraz yağı çekip lezzetlensin diye yaptım.
Havuç ve brokoli hazır olduktan sonra sos için; bir kasede yoğurdu pürüzsüzleşene kadar çırpıp üzerine sarımsak, dereotu ve kıyılmış cevizleri ekleyelim ve karıştıralım.
Burada önemli olan şey sosun olabildiğince ılık olması, yoğurdun makarnayı soğutmaması. Bunun için eğer yoğurdunuz katıysa içine makarnanın haşlanan suyundan bir iki kaşık ilave edebilirsiniz.
Son olarak, yarım paket tam buğday makarnayı tuzlu suda haşlayıp brokoli ve havuç karışımına ilave ediyoruz.
Sosu isterseniz tüm malzemelere karıştırabilir soğuk meze gibi tüketebilir, isterseniz tabağınıza aldığınız makarnaya dökebilirsiniz.
Ben sos gibi kullanmayı tercih ettiğimden üzerine döktüm. Makarna tam buğday olduğundan brokoli ve havucun da etkisiyle 2-3 yemek kaşığı tüketerek tam anlamıyla doyuyorsunuz. Hafif beslenme açısından ideal bir öğündür.
Brokolili Havuçlu Makarna Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
300 gram brokoli
2 adet havuç
Yarım paket tam buğday makarna
1 dilim limon
Zeytinyağı
Tuz
Sosu için:
4 çorba kaşığı yoğurt (Susuz olursa daha iyi)
1 diş sarımsak
4-5 ceviz
2-3 dal dereotu
Tuz
Brokolili Havuçlu Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencerenin içerisinde su, tuz ve bir dilim limonu alıp kaynatalım.
Kaynayan suyun içine brokolimizi atalım. Ben bir brokolinin yarısını kullandım. Siz miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra brokolilerimizi sudan alalım.
Bu esnada rendelediğimiz iki havucu biraz zeytinyağı gezdirdiğimiz tavada 10 dakika kadar soteleyelim.
Sonrasında, brokolileri küçük parçalara ayırıp, havucun üstüne ekleyerek bir iki dakika daha ateşte tutalım. Bunu brokoli de biraz yağı çekip lezzetlensin diye yaptım.
Havuç ve brokoli hazır olduktan sonra sos için; bir kasede yoğurdu pürüzsüzleşene kadar çırpıp üzerine sarımsak, dereotu ve kıyılmış cevizleri ekleyelim ve karıştıralım.
Burada önemli olan şey sosun olabildiğince ılık olması, yoğurdun makarnayı soğutmaması. Bunun için eğer yoğurdunuz katıysa içine makarnanın haşlanan suyundan bir iki kaşık ilave edebilirsiniz.
Son olarak, yarım paket tam buğday makarnayı tuzlu suda haşlayıp brokoli ve havuç karışımına ilave ediyoruz.
Sosu isterseniz tüm malzemelere karıştırabilir soğuk meze gibi tüketebilir, isterseniz tabağınıza aldığınız makarnaya dökebilirsiniz.
Ben sos gibi kullanmayı tercih ettiğimden üzerine döktüm. Makarna tam buğday olduğundan brokoli ve havucun da etkisiyle 2-3 yemek kaşığı tüketerek tam anlamıyla doyuyorsunuz. Hafif beslenme açısından ideal bir öğündür.
Brokolili Havuçlu Makarna Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı