Browni Islak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Çikolata sosu(üzeri için)
Şerbeti için;
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı su
1-2 damla limon suyu
Browni Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Şerbeti için; küçük bir tencereye suyu, toz şekeri koyup, kaynatalım.
1-2 damla limon suyunu ek edelim ve soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabına hamur gereçlerini ekleyip, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparalım ve elimizle yuvarlayıp tepsiye dizelim.
Evvelden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika fazla kurutmadan pişirelim.
Fırından çıkardığımız kurabiyeleri sıcak iken teker teker 8-10 saniye şerbete batıralım.
Biraz dinlendirip hindistan cevizi serperek servis yapalım. Afiyet olsun
125 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Çikolata sosu(üzeri için)
Şerbeti için;
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı su
1-2 damla limon suyu
Browni Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Şerbeti için; küçük bir tencereye suyu, toz şekeri koyup, kaynatalım.
1-2 damla limon suyunu ek edelim ve soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabına hamur gereçlerini ekleyip, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparalım ve elimizle yuvarlayıp tepsiye dizelim.
Evvelden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika fazla kurutmadan pişirelim.
Fırından çıkardığımız kurabiyeleri sıcak iken teker teker 8-10 saniye şerbete batıralım.
Biraz dinlendirip hindistan cevizi serperek servis yapalım. Afiyet olsun