Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata ( evinizde yoksa önemli değil )
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
Browni Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar bugün sizlere bol soslu ıslak kek tarifim var. Bir defa denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceğiniz şahane bir lezzeti var.
Her yaptığımda eşit kabarırdı fakat bu sefer biraz göbekli oldu.
Kek için yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana dek çırpalım.
Sırayla süt, sıvı yağ, kakao koyup çırpmaya devam edelim.
En son un ,kabartma tozu ,vanilya eleyerek karıştıralım. Evimizde varsa damla çikolata ilave edelim. Yoksa çok önemli değil.
Yuvarlak borcamın küçük boy olanını yağlayalım.
Kek harcını dökelim. 3-4 defa kalıbı tezgaha yavaşça vuralım. Dengeli kabarması için önemli ve ısıya dayanıklı bir kaseye su koyup fırının bir köşesine koyalım.
180°c’ fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Diğer tarafta keki fırına koyar koymaz. Sos harcını hazırlayalım. Sosumuzun ılık olması gerekli. Sos için süt, toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu bir tencere de bir taşım kaynatıyoruz, sonra kapatıyoruz.
Kekimiz fırından çıktıktan 10 dakika sonra dilimliyoruz önce dilimlerseniz parçalanıcaktır. Ve ılık olan sosumuzu kekin üzerine döküyoruz.
Buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Browni Tadında Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata ( evinizde yoksa önemli değil )
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
Browni Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar bugün sizlere bol soslu ıslak kek tarifim var. Bir defa denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceğiniz şahane bir lezzeti var.
Her yaptığımda eşit kabarırdı fakat bu sefer biraz göbekli oldu.
Kek için yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana dek çırpalım.
Sırayla süt, sıvı yağ, kakao koyup çırpmaya devam edelim.
En son un ,kabartma tozu ,vanilya eleyerek karıştıralım. Evimizde varsa damla çikolata ilave edelim. Yoksa çok önemli değil.
Yuvarlak borcamın küçük boy olanını yağlayalım.
Kek harcını dökelim. 3-4 defa kalıbı tezgaha yavaşça vuralım. Dengeli kabarması için önemli ve ısıya dayanıklı bir kaseye su koyup fırının bir köşesine koyalım.
180°c’ fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Diğer tarafta keki fırına koyar koymaz. Sos harcını hazırlayalım. Sosumuzun ılık olması gerekli. Sos için süt, toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu bir tencere de bir taşım kaynatıyoruz, sonra kapatıyoruz.
Kekimiz fırından çıktıktan 10 dakika sonra dilimliyoruz önce dilimlerseniz parçalanıcaktır. Ve ılık olan sosumuzu kekin üzerine döküyoruz.
Buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Browni Tadında Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı