Brownie Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Brownie tabanı için
125 gram tereyağ
160 gram çikolata bitter ve sütlü ikisini karıştırdım
120 gram şeker 1/2 (yarım) bardak
2 yumurta
1 yumurta sarısı
50 gram un (3 yemek kaşığı)
20 gram kakao (2 yemek kaşığı)
1 çimdik tuz
Cheesecake üstü için
200 gram taze beyaz peynir
30 gram krema (2 yemek kaşığı)
60 gram pudra şekeri (2 yemek kaşığı)
1 adet yumurta
70 gram beyaz çikolata (1/4)
Brownie Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Brownie tabanı için önce tereyağ ile çikolatayı benmari usulü ile erittim. 120 gram şekerimi ekledim ve mikserle en düşük ayarda çırptım.
2 yumurta ve 1 yumurta sarısını ekleyip yine düşük ayarda mikserle çırptım. 50 gram unumu ve 20 gram kakaoyu ve bir çimdik tuzuda ekleyip spatula ile karıştırdım.
3 yemek kaşığı brownie karışımından başka bir kaba ayırdım. Ben 24 lük kelepçeli kalıp kullandım. İçine yağlı kağıt serip karışımımı kelepçeye boşalttım.
Kelepçenin kenarlarınıda yağlı kağıdın dışarıda kalan kısımlarını kesip çok az yağlayıp yağlı kağıdı yapıştırdım. Cheesecakenin üstü için beyaz peyniri pudra şekerini ve kremayı ekleyip yüksek devirde mikserle çırptım (taze beyaz peynir oda sıcaklığında olmalı)
Beyaz çikolatayı benmari usulü erittim ve cheesecake karışımımın içine ekledim ve yine mikserle çırptım. En son bir yumurtayıda içine kırıp mikserle en düşük seviyede yumurtayı çırptım (çok fazla çırpmayın)
Önceden kelepçeli kalıbıma yaydığım brownienin üzerine beyaz çikolatalı karışımımı yaydım ve 3 yemek kaşığı brownieden ayırdığım çikolatalı karışımıda beyaz çikolatalı kısmın üstüne yayıp ince uçlu bıçakla üstünde şekil verebilmek için karıştırdım.
Önceden 170-200 derecede ısıttığım fırınımı alt üst ayarda 25-30 dk pişirdim. Hemen tüketmeyin ilk sıcaklığını attığında buzdolabında muhafaza edin.
Sonrasından istediğinizde çıkarıp kesebilirsiniz. Cheesecake gibi yumuşak oluyor bu pişmedi diye tekrar pişirmeyin. Şimdiden afiyet olsun.
Brownie Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Brownie tabanı için
125 gram tereyağ
160 gram çikolata bitter ve sütlü ikisini karıştırdım
120 gram şeker 1/2 (yarım) bardak
2 yumurta
1 yumurta sarısı
50 gram un (3 yemek kaşığı)
20 gram kakao (2 yemek kaşığı)
1 çimdik tuz
Cheesecake üstü için
200 gram taze beyaz peynir
30 gram krema (2 yemek kaşığı)
60 gram pudra şekeri (2 yemek kaşığı)
1 adet yumurta
70 gram beyaz çikolata (1/4)
Brownie Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Brownie tabanı için önce tereyağ ile çikolatayı benmari usulü ile erittim. 120 gram şekerimi ekledim ve mikserle en düşük ayarda çırptım.
2 yumurta ve 1 yumurta sarısını ekleyip yine düşük ayarda mikserle çırptım. 50 gram unumu ve 20 gram kakaoyu ve bir çimdik tuzuda ekleyip spatula ile karıştırdım.
3 yemek kaşığı brownie karışımından başka bir kaba ayırdım. Ben 24 lük kelepçeli kalıp kullandım. İçine yağlı kağıt serip karışımımı kelepçeye boşalttım.
Kelepçenin kenarlarınıda yağlı kağıdın dışarıda kalan kısımlarını kesip çok az yağlayıp yağlı kağıdı yapıştırdım. Cheesecakenin üstü için beyaz peyniri pudra şekerini ve kremayı ekleyip yüksek devirde mikserle çırptım (taze beyaz peynir oda sıcaklığında olmalı)
Beyaz çikolatayı benmari usulü erittim ve cheesecake karışımımın içine ekledim ve yine mikserle çırptım. En son bir yumurtayıda içine kırıp mikserle en düşük seviyede yumurtayı çırptım (çok fazla çırpmayın)
Önceden kelepçeli kalıbıma yaydığım brownienin üzerine beyaz çikolatalı karışımımı yaydım ve 3 yemek kaşığı brownieden ayırdığım çikolatalı karışımıda beyaz çikolatalı kısmın üstüne yayıp ince uçlu bıçakla üstünde şekil verebilmek için karıştırdım.
Önceden 170-200 derecede ısıttığım fırınımı alt üst ayarda 25-30 dk pişirdim. Hemen tüketmeyin ilk sıcaklığını attığında buzdolabında muhafaza edin.
Sonrasından istediğinizde çıkarıp kesebilirsiniz. Cheesecake gibi yumuşak oluyor bu pişmedi diye tekrar pişirmeyin. Şimdiden afiyet olsun.
Brownie Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı