Brownie Tadında Çikolata Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Sosu için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 adet vanilya
Brownie Tadında Çikolata Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimiz için, yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım ve kuru materyalleri eleyerek karışıma ek edelim uygunca karıştırdıktan sonra yağlanmış kare borcama karışımı boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40 dk boyunca pişirelim.
Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlayalım, süt şeker, sıvı yağ, kakao ve vanilya tencerede karıştırarak kaynatalım.
2-3 dk kadar kaynaması kâfi olacaktır.
Pişen kekimizin birinci sıcaklığı gittikten sonra dilimleyelim ve sosumuzu eşit bir formda ek edelim.
Süsleme için, beyaz çikolatayı benmari tarzı eritip bir sıkma poşetine aldım ucuna ufacık bir kesik atıp her dilim için sıçratma yolu ile süsleme yaptım ve antep fıstığı ve frambuaz ile son dokunuşu yaptım. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.
Brownie Tadında Çikolata Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Sosu için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 adet vanilya
Brownie Tadında Çikolata Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimiz için, yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım ve kuru materyalleri eleyerek karışıma ek edelim uygunca karıştırdıktan sonra yağlanmış kare borcama karışımı boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40 dk boyunca pişirelim.
Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlayalım, süt şeker, sıvı yağ, kakao ve vanilya tencerede karıştırarak kaynatalım.
2-3 dk kadar kaynaması kâfi olacaktır.
Pişen kekimizin birinci sıcaklığı gittikten sonra dilimleyelim ve sosumuzu eşit bir formda ek edelim.
Süsleme için, beyaz çikolatayı benmari tarzı eritip bir sıkma poşetine aldım ucuna ufacık bir kesik atıp her dilim için sıçratma yolu ile süsleme yaptım ve antep fıstığı ve frambuaz ile son dokunuşu yaptım. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.
Brownie Tadında Çikolata Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı