Brüksel Lahanalı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo brüksel lahanası
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
1 tane tavuk bulyon
1 ,5 tatlı kaşığı tuz
Brüksel Lahanalı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı küp küp doğruyoruz tencereye koyuyoruz.
Biraz yağda kavurduktan sonra salçamızı atıyoruz uygunca ısıttıktan sonra brüksel lahanasını büyük olanları ortadan kesin.
Küçük olanlara dokunmayın.
Lahanamızı atıp pişiriyoruz.
Pirinç ve bulguru atıyoruz hafif kavurduktan sonra tepeleme su koyuyoruz.
Bulyonu ve tuzu atıyoruz, damak zevkinize nazaran tuzu atın derim
Kısık ateşte pişiriyoruz ve afiyet olsun şimdiden.
Not
2 kişilik yapmak istiyorsanız bulgur ve pirinci 1 çay bardağı kadar da yapabilirsiniz bu tanım üzerinden salçasını 1 kaşık atın tuzunu tekrar damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz
Brüksel Lahanalı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo brüksel lahanası
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
1 tane tavuk bulyon
1 ,5 tatlı kaşığı tuz
Brüksel Lahanalı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı küp küp doğruyoruz tencereye koyuyoruz.
Biraz yağda kavurduktan sonra salçamızı atıyoruz uygunca ısıttıktan sonra brüksel lahanasını büyük olanları ortadan kesin.
Küçük olanlara dokunmayın.
Lahanamızı atıp pişiriyoruz.
Pirinç ve bulguru atıyoruz hafif kavurduktan sonra tepeleme su koyuyoruz.
Bulyonu ve tuzu atıyoruz, damak zevkinize nazaran tuzu atın derim
Kısık ateşte pişiriyoruz ve afiyet olsun şimdiden.
Not
2 kişilik yapmak istiyorsanız bulgur ve pirinci 1 çay bardağı kadar da yapabilirsiniz bu tanım üzerinden salçasını 1 kaşık atın tuzunu tekrar damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz
Brüksel Lahanalı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı