Brüksel Lahanası Zeytinyağlı Tanımı İçin Gereçler
10-15 adet brüksel lahanası
5 diş sarımsak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates sosu
Zeytinyağı (göz kararı)
Portakal 1 adet (suyu kullanılacak)
1 küp şeker
1 çay kaşığı tuz
Brüksel Lahanası Zeytinyağlı Tanımı Yapılışı
Brüksel lahanasını yıkanıp sirkeli suda bekletildikten sonra 10 dk kadar haşlayalım.
Soğan ve sarımsakları soyup dilimleyin soğanları piyazlık biçimde doğrayalım.
Bir tavada zeytinyağını ve soğan sarımsağı soteleyelim.
1 yemek kaşığı domates sosunu soğanların üstüne ekleyelim.
Haşlanan lahanaları ortadan ikiye kesip tavaya onları da alalım çok kısa karıştırdıktan sonra şeker ve tuzu ekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine portakalın suyunu ek edelim. Afiyet olsun.
10-15 adet brüksel lahanası
5 diş sarımsak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates sosu
Zeytinyağı (göz kararı)
Portakal 1 adet (suyu kullanılacak)
1 küp şeker
1 çay kaşığı tuz
Brüksel Lahanası Zeytinyağlı Tanımı Yapılışı
Brüksel lahanasını yıkanıp sirkeli suda bekletildikten sonra 10 dk kadar haşlayalım.
Soğan ve sarımsakları soyup dilimleyin soğanları piyazlık biçimde doğrayalım.
Bir tavada zeytinyağını ve soğan sarımsağı soteleyelim.
1 yemek kaşığı domates sosunu soğanların üstüne ekleyelim.
Haşlanan lahanaları ortadan ikiye kesip tavaya onları da alalım çok kısa karıştırdıktan sonra şeker ve tuzu ekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine portakalın suyunu ek edelim. Afiyet olsun.