Brüksel Lahanası Tanımı İçin Materyaller
1 paket brüksel lahanası
4 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon
Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı
Öncelikle lahanamızın sert uçlarını kesip güzelce yıkayalım. Biraz sirkeli suda bile bekletebilirsiniz.
Temizlenen lahanalarımızı su dolu tencere alıp yağ, tuz, limon ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Rengi dönen ve yumuşayan lahanalarımızı ocaktan alıp süzüyoruz.
Lahananın bir kaç yapılma ve servis edilme formu vardır;
İsterseniz lahanayı ortadan ikiye bölüp haşlama süreci yapıp yoğurtla servis edebilirsiniz.
İsterseniz bütün haşlayıp ızgara tavada bir kaç dakika kızartabilirsiniz yoğurtla etle-tavukla servis edebilirsiniz.
İsterseniz başlanırken içine havuç patates brokoli atıp haşlama şöleni yapabilirsiniz.
İsterseniz hafif haşlama yaptıktan sonra salçalı yemeğini de yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun.
1 paket brüksel lahanası
4 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon
Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı
Öncelikle lahanamızın sert uçlarını kesip güzelce yıkayalım. Biraz sirkeli suda bile bekletebilirsiniz.
Temizlenen lahanalarımızı su dolu tencere alıp yağ, tuz, limon ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Rengi dönen ve yumuşayan lahanalarımızı ocaktan alıp süzüyoruz.
Lahananın bir kaç yapılma ve servis edilme formu vardır;
İsterseniz lahanayı ortadan ikiye bölüp haşlama süreci yapıp yoğurtla servis edebilirsiniz.
İsterseniz bütün haşlayıp ızgara tavada bir kaç dakika kızartabilirsiniz yoğurtla etle-tavukla servis edebilirsiniz.
İsterseniz başlanırken içine havuç patates brokoli atıp haşlama şöleni yapabilirsiniz.
İsterseniz hafif haşlama yaptıktan sonra salçalı yemeğini de yapabilirsiniz.
Afiyetler olsun.