Bu Yazın Mezesi Patlıcan Çullama (Közlü) Tanımı İçin Gereçler
4 tane patlıcan
2 tane kapya biber
2 tane yeşil biber
2 tane domates
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı salça
Sarımsak
Tuz
Zeytinyağı
Maydanoz
Bu Yazın Mezesi Patlıcan Çullama (Közlü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanlar yıkanır ve kurulanır. Akabinde patlıcan ve kapya biberlere çatalla delikler açılarak fırında ya da ocakta közlenir.
Közlendikten sonra kabukları soyularak küp küp doğranır.
Soğan, kabuğu soyulan domates ve yeşil biberler küp küp doğranır.
Tavaya sıvı yağ alınarak soğanlar rengi değişene kadar kavrulur. İçine biberler atılarak sotelenir. Daha sonra domates, salça ve tuz atılıp suyunu salıp çekene kadar sebzeler pişirilip alınır.
Küp doğranmış patlıcanlar bu sosla birleştirilir.
Üstüne kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun
4 tane patlıcan
2 tane kapya biber
2 tane yeşil biber
2 tane domates
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı salça
Sarımsak
Tuz
Zeytinyağı
Maydanoz
Bu Yazın Mezesi Patlıcan Çullama (Közlü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanlar yıkanır ve kurulanır. Akabinde patlıcan ve kapya biberlere çatalla delikler açılarak fırında ya da ocakta közlenir.
Közlendikten sonra kabukları soyularak küp küp doğranır.
Soğan, kabuğu soyulan domates ve yeşil biberler küp küp doğranır.
Tavaya sıvı yağ alınarak soğanlar rengi değişene kadar kavrulur. İçine biberler atılarak sotelenir. Daha sonra domates, salça ve tuz atılıp suyunu salıp çekene kadar sebzeler pişirilip alınır.
Küp doğranmış patlıcanlar bu sosla birleştirilir.
Üstüne kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun