Son konular

Bu Yöntemle Özbek Mantısı Yapmayan Kalmayacak

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Bu Usulle Özbek Mantısı Yapmayan Kalmayacak Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
Alabildiği kadar un yaklaşık 1, 5 -2 su bardağı
İç harcı için
250 gram kıyma
2-3 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Alt taban için
1-2 adet büyük uzunluk patates

Bu Metotla Özbek Mantısı Yapmayan Kalmayacak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Mantı hamurumuzu olağan mantı hamuru üzere hazırlayalım, yumurta, su ve tuzu çırpalım ve üzerine alabileceği kadar un ek edelim çok sert değil ancak cıvık da olmayacak formda hamur yoğuralım.
Hamuru en az 30 dk dinlendirelim.
Üstünü bez ile örterek. İç için kıyma, inçe kıyılmış kuru soğanları (ben robottan çok sulandırmadan çekiyorum)
Karabiber ve tuzu ek edip güzelce karıştıralım, dilerseniz az pul biber da ek edebilirsiniz, lakin özgününde pul biber yok tabiki.
Hamurumuzu ince bir formda açalım, büyük kare biçiminde keselim.
İçine iç koyup dört taraftan da ortaya uçlarını getirelim, fotoğrafta gösterdim.
Sonradan iki ucu bir yandan iki ucu başka yandan kapatalım.
Karnıyarık tenceresine yahut pilav tenceresine altına halka halka çok ince olmayacak halde patates dilimleyerek alt taban oluşturalım.
Sonradan mantılarımızı dizelim, ortalarında bir parmak kadar boşluk bırakarak.
Üzerini fırça ile sıvı yağ sürelim, bir birine yapışmasınlar diye, zira pişerken şişiyorlar.
Alt tabanını kapatacak kadar sıcak su ek edelim, yani patatesleri kapatacak kadar ve kısık ateşte denetimli bir biçimde 40 dk pişirelim.
Suyu az ise az daha pişme müddetinde ek edebilirsiniz. Sıcak servis edilir.
Tadı tıpkı buharda pişmiş üzere oluyor, hiç farkı yok. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun, fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum, zira yorumlarınız benim için çok kıymetli. Bu tanım 2-4 kişilik lakin bir tencereye sığmaya bilir hepsi siz 2-3 tencerede pişirebilirsiniz birebir anda.
 

Similar threads

  • Soru
Özbek Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 3 su bardağı un 1 adet yumurta 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz İç Gereci İçin 400 gram kıyma 1 orta uzunluk kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz karabiber Sarımsaklı Yoğurt İçin 3 diş sarımsak 2 su bardağı süzme yoğurt 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Gerçek Özbek Mantısı (Buharda Kaynayan) Tanımı İçin Gereçler 5 su bardağı (tepeleme ) un 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su Açmak için yeteri kadar un İç harcı için : Yarım kg kıyma 2 orta uzunluk patates 2 orta uzunluk soğan Sos için; Büyük kase yoğurt 5 diş sarımsak 4 yemek kaşığı tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Manav Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 3 su bardağı ılık su 2 adet yumurta (Aklarıyla bir arada ) 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç gereci için 2 orta uzunluk soğan 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı bulgur 2 yemek kaşığı salça (Domates) Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz ve bir tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kayseri Mantısı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 4,5 su bardağı un 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 300 grm az yağlı kıyma 3 adet orta uzunluk soğan 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı pul biber 2 çay kaşığı nane 2 çay kaşığı reyhan 1 çay kaşığı karabiber Mantıyı haşlamak için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un 1.5 su bardağı süt Yarım su bardağı su Tuz İç malzemesi için: 700 gram kıyma 2 büyük soğan Tuz Az karabiber Açmak için; Ayçiçek yağı Fırına vermeden önce Hamurun üzerine 75 gram tereyağı Mantı üstü için; Sarımsaklı yoğurt Tereyağı Toz kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Üst Alt