Bu Usulle Özbek Mantısı Yapmayan Kalmayacak Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
Alabildiği kadar un yaklaşık 1, 5 -2 su bardağı
İç harcı için
250 gram kıyma
2-3 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Alt taban için
1-2 adet büyük uzunluk patates
Bu Metotla Özbek Mantısı Yapmayan Kalmayacak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Mantı hamurumuzu olağan mantı hamuru üzere hazırlayalım, yumurta, su ve tuzu çırpalım ve üzerine alabileceği kadar un ek edelim çok sert değil ancak cıvık da olmayacak formda hamur yoğuralım.
Hamuru en az 30 dk dinlendirelim.
Üstünü bez ile örterek. İç için kıyma, inçe kıyılmış kuru soğanları (ben robottan çok sulandırmadan çekiyorum)
Karabiber ve tuzu ek edip güzelce karıştıralım, dilerseniz az pul biber da ek edebilirsiniz, lakin özgününde pul biber yok tabiki.
Hamurumuzu ince bir formda açalım, büyük kare biçiminde keselim.
İçine iç koyup dört taraftan da ortaya uçlarını getirelim, fotoğrafta gösterdim.
Sonradan iki ucu bir yandan iki ucu başka yandan kapatalım.
Karnıyarık tenceresine yahut pilav tenceresine altına halka halka çok ince olmayacak halde patates dilimleyerek alt taban oluşturalım.
Sonradan mantılarımızı dizelim, ortalarında bir parmak kadar boşluk bırakarak.
Üzerini fırça ile sıvı yağ sürelim, bir birine yapışmasınlar diye, zira pişerken şişiyorlar.
Alt tabanını kapatacak kadar sıcak su ek edelim, yani patatesleri kapatacak kadar ve kısık ateşte denetimli bir biçimde 40 dk pişirelim.
Suyu az ise az daha pişme müddetinde ek edebilirsiniz. Sıcak servis edilir.
Tadı tıpkı buharda pişmiş üzere oluyor, hiç farkı yok. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun, fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum, zira yorumlarınız benim için çok kıymetli. Bu tanım 2-4 kişilik lakin bir tencereye sığmaya bilir hepsi siz 2-3 tencerede pişirebilirsiniz birebir anda.
Hamuru için
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
Alabildiği kadar un yaklaşık 1, 5 -2 su bardağı
İç harcı için
250 gram kıyma
2-3 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Alt taban için
1-2 adet büyük uzunluk patates
Bu Metotla Özbek Mantısı Yapmayan Kalmayacak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Mantı hamurumuzu olağan mantı hamuru üzere hazırlayalım, yumurta, su ve tuzu çırpalım ve üzerine alabileceği kadar un ek edelim çok sert değil ancak cıvık da olmayacak formda hamur yoğuralım.
Hamuru en az 30 dk dinlendirelim.
Üstünü bez ile örterek. İç için kıyma, inçe kıyılmış kuru soğanları (ben robottan çok sulandırmadan çekiyorum)
Karabiber ve tuzu ek edip güzelce karıştıralım, dilerseniz az pul biber da ek edebilirsiniz, lakin özgününde pul biber yok tabiki.
Hamurumuzu ince bir formda açalım, büyük kare biçiminde keselim.
İçine iç koyup dört taraftan da ortaya uçlarını getirelim, fotoğrafta gösterdim.
Sonradan iki ucu bir yandan iki ucu başka yandan kapatalım.
Karnıyarık tenceresine yahut pilav tenceresine altına halka halka çok ince olmayacak halde patates dilimleyerek alt taban oluşturalım.
Sonradan mantılarımızı dizelim, ortalarında bir parmak kadar boşluk bırakarak.
Üzerini fırça ile sıvı yağ sürelim, bir birine yapışmasınlar diye, zira pişerken şişiyorlar.
Alt tabanını kapatacak kadar sıcak su ek edelim, yani patatesleri kapatacak kadar ve kısık ateşte denetimli bir biçimde 40 dk pişirelim.
Suyu az ise az daha pişme müddetinde ek edebilirsiniz. Sıcak servis edilir.
Tadı tıpkı buharda pişmiş üzere oluyor, hiç farkı yok. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun, fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum, zira yorumlarınız benim için çok kıymetli. Bu tanım 2-4 kişilik lakin bir tencereye sığmaya bilir hepsi siz 2-3 tencerede pişirebilirsiniz birebir anda.