Buğday Çorbası (Yoğurtlu Soğuk Çorba) Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı beyaz buğday
1 çay bardağı nohut
Kuru nane
Süzme yoğurt
Tuz
Buğday Çorbası (Yoğurtlu Soğuk Çorba) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Buğdayı mızı yıkadıktan sonra su ile şişene kadar bekletelim. 1 gece evvelce de koyabilirsiniz suya.
Üzerini geçecek kadar su ile pişirelim, haşlanmış nohut unuz varsa söndürmeye yakın ekleyelim ve soğumaya bırakalım (Yoksa onu da ıslatalım birlikte pişirelim)
Yoğurdumuzu çok cıvık olmayacak halde tuz ve 1 tutam nane ekleyerek soğuk su ile ezelim.
Yiyecek olduğumuz kadar buğdayı ekleyerek karıştıralım.
Dilerseniz içerisine 3 4 modül buz atarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
1,5 su bardağı beyaz buğday
1 çay bardağı nohut
Kuru nane
Süzme yoğurt
Tuz
Buğday Çorbası (Yoğurtlu Soğuk Çorba) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Buğdayı mızı yıkadıktan sonra su ile şişene kadar bekletelim. 1 gece evvelce de koyabilirsiniz suya.
Üzerini geçecek kadar su ile pişirelim, haşlanmış nohut unuz varsa söndürmeye yakın ekleyelim ve soğumaya bırakalım (Yoksa onu da ıslatalım birlikte pişirelim)
Yoğurdumuzu çok cıvık olmayacak halde tuz ve 1 tutam nane ekleyerek soğuk su ile ezelim.
Yiyecek olduğumuz kadar buğdayı ekleyerek karıştıralım.
Dilerseniz içerisine 3 4 modül buz atarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun