Son konular

Buğday Unundan Ekmek Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
16
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Buğday Unundan Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
️880 gram kepekli un
️300 ml ılık su
️3,5 gram kuru maya (yarım paket) yahut 10,5 gram yaş maya
️300 gram yoğurt
️1 tatlı kaşığı bal
️1 tatlı kaşığı tuz

Buğday Unundan Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaseye suyu, mayayı ve balı koyup karıştırarak yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlendikten sonra buğday unu, yoğurdu, tuzu ekleyip yoğurun ve 2 saat daha dinlendirin.
Mayalanmış hamuru un serpilmiş bir tabana alıp yavaşça yoğurun.
Hamuru bir kalıba koyun ve yaklaşık 1 saat 200°c’de pişirin.
Fırının altına bir kabının içine su ekleyin buharlaşması için.
Buğday Unundan Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Sarı Buğday Unundan Ekmek Tanımı İçin Materyaller 1.5 su bardağı ılık su 3 yemek kaşığı yağ 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 3.5 şu bardağı sarı buğday unu (Yoksa olağan un) Sarı Buğday Unundan Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Ilık su, maya, tuz, şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Tam Buğday Unundan Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler 2 yumurta 1 çorba kaşığı esmer şeker 1 paket instant maya 100 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ılık süt Aldığı kadar un Tam Buğday Unundan Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı Ilık süte şeker ve maya ekleyerek karıştırılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tam Buğday Unundan (Çorbalık Erişde) Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı süt 3 yumurta 1 yemek kaşığı tuz zirveli değil Aldığı kadar un Tam Buğday Unundan (Çorbalık Erişde) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Tam buğday ununu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tam Buğday Unundan Bayatlamayan Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 250 gram tereyağı yahut margarin ( oda sıcaklığında) 1 su bardağı pudra şekeri 1 adet vanilya 3 yemek kaşığı nişasta 3,5- 4 su bardağı un (kontrollü ekliyoruz) Tam Buğday Unundan Bayatlamayan Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Ekmek Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1.5-2 su bardağı ılık su (350 ml) 4 su bardağı un 2 tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin 2 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt Ekmek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Maya, şeker ve ılık su karıştırılarak mayanın erimesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt