Son konular

Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı İçin Gereçler
250 gram kuru kuşburnu
4 yemek kaşığı şeker
1 lt su
Bir küçük kase buğday

Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı Yapılışı

Kuşburnu ve buğdayları güzelce yıkayıp haşlıyoruz. ( ben buğdayı düdüklüde 5-10 dk haşladım. )
Kuşburnunu yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. ( yaklaşık 15-20 dk)
Sonra ince bir süzgeçten geçiriyoruz. Kaşıkla uygunca bastırırsanız posası kolay çıkıyor.
Kalan suyu buğday ve şekerle bir taşım kaynatıyoruz.
Özleri birbirine geçsin diye. Soğutup kavanozlayın 10-15 gün buzdolabında dayanıyor.
Pilav ve makarnanın yanında çok hoş gidiyor.
Şimdiden afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Aşure (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı pirinç 3 su bardağı şeker 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı fasulye 1 kase incir 1 kase kayısı kurusu 1 kase kuş üzümü 1 kase sarı üzüm 1-2 portakal kabuğu 2-3 tane karanfil(isteğe bağlı) Üzeri için Fındık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt