Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı İçin Gereçler
250 gram kuru kuşburnu
4 yemek kaşığı şeker
1 lt su
Bir küçük kase buğday
Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı Yapılışı
Kuşburnu ve buğdayları güzelce yıkayıp haşlıyoruz. ( ben buğdayı düdüklüde 5-10 dk haşladım. )
Kuşburnunu yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. ( yaklaşık 15-20 dk)
Sonra ince bir süzgeçten geçiriyoruz. Kaşıkla uygunca bastırırsanız posası kolay çıkıyor.
Kalan suyu buğday ve şekerle bir taşım kaynatıyoruz.
Özleri birbirine geçsin diye. Soğutup kavanozlayın 10-15 gün buzdolabında dayanıyor.
Pilav ve makarnanın yanında çok hoş gidiyor.
Şimdiden afiyet olsun.
250 gram kuru kuşburnu
4 yemek kaşığı şeker
1 lt su
Bir küçük kase buğday
Buğdaylı Kuşburnu Hoşafı Tanımı Yapılışı
Kuşburnu ve buğdayları güzelce yıkayıp haşlıyoruz. ( ben buğdayı düdüklüde 5-10 dk haşladım. )
Kuşburnunu yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. ( yaklaşık 15-20 dk)
Sonra ince bir süzgeçten geçiriyoruz. Kaşıkla uygunca bastırırsanız posası kolay çıkıyor.
Kalan suyu buğday ve şekerle bir taşım kaynatıyoruz.
Özleri birbirine geçsin diye. Soğutup kavanozlayın 10-15 gün buzdolabında dayanıyor.
Pilav ve makarnanın yanında çok hoş gidiyor.
Şimdiden afiyet olsun.