Buğu Kebabı Tarifi
Resimli Buğu Kebabı Tarifi
Resimli Buğu Kebabı Yapılışı
Buğu Kebabı Tarifi
Gerekli Malzemeler
1 kg koyun eti (but tarafından)
yarım su bardağı un
3 corba kaşığı margarin
2 iri domates (veya 1 corba kaşığı domates salcası)
2 kahve kaşığı kekik
1 defne yaprağı
300 gr arpacık soğanı
1 kahve fincanı su
2 kahve kaşığı karabiber
Yemeğin Hazırlanışı
Yarım bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin Sonra orta boy bir guvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve cekirdekleri cıkarılıp kucuk kucuk doğranmış domatesi (veya 3 corba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salcasını) koyun Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırın En uste defne yaprağını koyun, sonra guvecin kapağını kapatın, uzerine de bir ağırlık koyun
Onceden hazırladığınız hamurla, guvec ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu cıkaracak hicbir boşluk kalmayacak bicimde iyice sıvayın Guveci 1520 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını acın, orta ateşte 225 saat pişirin Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve guveci servis yapın
imagesbugukebabitarifiresimli5ad41fdb099fb
Resimli Buğu Kebabı Tarifi
Resimli Buğu Kebabı Yapılışı
Buğu Kebabı Tarifi
Gerekli Malzemeler
1 kg koyun eti (but tarafından)
yarım su bardağı un
3 corba kaşığı margarin
2 iri domates (veya 1 corba kaşığı domates salcası)
2 kahve kaşığı kekik
1 defne yaprağı
300 gr arpacık soğanı
1 kahve fincanı su
2 kahve kaşığı karabiber
Yemeğin Hazırlanışı
Yarım bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin Sonra orta boy bir guvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve cekirdekleri cıkarılıp kucuk kucuk doğranmış domatesi (veya 3 corba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salcasını) koyun Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırın En uste defne yaprağını koyun, sonra guvecin kapağını kapatın, uzerine de bir ağırlık koyun
Onceden hazırladığınız hamurla, guvec ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu cıkaracak hicbir boşluk kalmayacak bicimde iyice sıvayın Guveci 1520 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını acın, orta ateşte 225 saat pişirin Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve guveci servis yapın
imagesbugukebabitarifiresimli5ad41fdb099fb