Bulgur Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2adet domates
2 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sanayağı
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su ( tavuk suyu da olabilir tavuk suyu ile daha lezzetli oluyor )
Bulgur Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci evvel yağımızı eritip küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı tenceremize ek edelim.
5 dakika kadar kavurduktan sonra biberlerimiz ,domateslerimiz ve salçamızı da ekleyip ılık suyumuzu da ek edip kaynamaya bırakalım .
Son olarak baharatlarımızı ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
5 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
Bulgularımız piştiyse kapatabilirsiniz ve çorbamız hazır servis edebilirsiniz afiyet olsun
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2adet domates
2 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sanayağı
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su ( tavuk suyu da olabilir tavuk suyu ile daha lezzetli oluyor )
Bulgur Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci evvel yağımızı eritip küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı tenceremize ek edelim.
5 dakika kadar kavurduktan sonra biberlerimiz ,domateslerimiz ve salçamızı da ekleyip ılık suyumuzu da ek edip kaynamaya bırakalım .
Son olarak baharatlarımızı ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
5 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
Bulgularımız piştiyse kapatabilirsiniz ve çorbamız hazır servis edebilirsiniz afiyet olsun