Bulgur Köfteli Nohutlu Semizotu Salatası Tanımı İçin Gereçler
1 demet semiz otu
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak rende
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Bulgur köftesi için
1 kahve fincanı ince bulgur
1 kahve fincanı sıcak su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kimyon
Sosu için
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak rende (Tercihen)
1/2 (yarım) çay kaşığı kuru fesleğen (Tercihen)
1 kahve fincanı bulgur köftesini haşlama suyu
Bulgur Köfteli Nohutlu Semizotu Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Semizotu güzelce yıkanır, kurulanır. İrice doğranır.
Yoğurt, mayonez, tuz ve sarımsak karıştırılır semizotuna ek edilir.
İnce bulgur irmikle bir arada sıcak suyla ıslatılır. Bu formda dirilik kalmayacak. 5-10 dk bekletilir.
Öbür gereçler eklenir ve yoğrulur. Hoş bir kıvam alacak. Kıvama nazaran biraz daha su ekleyebilirsiniz. (miktar az old için yumurta eklemedim. ) düzgün yoğrulduğunda dağılma olmayacaktır.
Küçük misket boyutunda modüller koparılır ve yuvarlanır. Haşlanınca büyüyorlar
Un serpiştirilen tabağa alınır.
Bir tencereye haşlamak için sıcak su aktarılır, tuz eklenir. 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ilave edilir. Bu formda dağılmıyorlar.
Kaynayan suya bulgur köfteleri aktarılır. 10-15 dk haşlanır.
Bir tavada yağlar eritilir.
Nohut ve haşlanan köfteler yağda 1-2 dk sotelenir.
Salçalar, sarımsak rendesi ve haşlamaya suyu ek edilip biraz suyu çektirilir.
Fesleğen de eklenir soğumaya bırakılır.
Semizotu servis tabağına alınır.
Üzerine soslu karışım eklenir ve servis yapılır. Afiyet olsun
1 demet semiz otu
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak rende
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Bulgur köftesi için
1 kahve fincanı ince bulgur
1 kahve fincanı sıcak su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kimyon
Sosu için
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak rende (Tercihen)
1/2 (yarım) çay kaşığı kuru fesleğen (Tercihen)
1 kahve fincanı bulgur köftesini haşlama suyu
Bulgur Köfteli Nohutlu Semizotu Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Semizotu güzelce yıkanır, kurulanır. İrice doğranır.
Yoğurt, mayonez, tuz ve sarımsak karıştırılır semizotuna ek edilir.
İnce bulgur irmikle bir arada sıcak suyla ıslatılır. Bu formda dirilik kalmayacak. 5-10 dk bekletilir.
Öbür gereçler eklenir ve yoğrulur. Hoş bir kıvam alacak. Kıvama nazaran biraz daha su ekleyebilirsiniz. (miktar az old için yumurta eklemedim. ) düzgün yoğrulduğunda dağılma olmayacaktır.
Küçük misket boyutunda modüller koparılır ve yuvarlanır. Haşlanınca büyüyorlar
Un serpiştirilen tabağa alınır.
Bir tencereye haşlamak için sıcak su aktarılır, tuz eklenir. 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ilave edilir. Bu formda dağılmıyorlar.
Kaynayan suya bulgur köfteleri aktarılır. 10-15 dk haşlanır.
Bir tavada yağlar eritilir.
Nohut ve haşlanan köfteler yağda 1-2 dk sotelenir.
Salçalar, sarımsak rendesi ve haşlamaya suyu ek edilip biraz suyu çektirilir.
Fesleğen de eklenir soğumaya bırakılır.
Semizotu servis tabağına alınır.
Üzerine soslu karışım eklenir ve servis yapılır. Afiyet olsun