Bulgur Köfteli Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
2 adet büyük boy patlıcan
Yoğurdu için;
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak (Rendelenmiş)
1 silme tatlı kaşığı tuz
Bulgur köftesi için;
1 su bardağı köftelik ince bulgur (180 gram)
3 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karabiber pulbiber nane
Yarım çay bardağından az su (Yoğururken)
Köfte sosu için;
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 domates rendesi
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Bulgur Köfteli Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları delin ve fırında yumuşayana kadar közleyin.
Közlenen biberleri çıkarıp, üzerini kapatın ve biraz bekletin.
Daha sonra patlıcanları soyup, küçük küçük doğrayın.
Derin bir kabın içerisinde yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın.
Köfte için; bulguru 1 su bardağı kaynar su ile ıslatın ve üzeri kapalı 10 dakika bekletin.
Su hariç köftelik malzemeleri ekleyip, yoğurun.
Daha sonra şekil verilebilir kıvam alana kadar suyu ekleyin (Yavaş yavaş ekleyin)
Elinizi hafifçe ıslatın. Küçük parçalar kopararak yuvarlayıp un serpilmiş bir tabağa dizin.
Hepsini yaptıktan sonra köftelerin yapışmaması için un serpiştirip karıştırın.
Sosu için salça, sarımsak ve zeytinyağını bir tavaya alıp iyice kavurun.
Domates rendesi ve tuzu ilave edip orta ateşte ağzı kapalı yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bir tencerede su kaynatın ve suyun içine köfteleri atın.
Köfteler suyun üzerine çıkana kadar 8-10 dakika kadar haşlayın.
Kevgir ile köftelerin suyunu süzüp, domates sosunun içine alın ve 1-2 dakika sos ile pişirin.
Geniş bir tabağa yoğurtla karıştırdığınız patlıcanları koyun.
Üzerine köfteleri ekleyin. İnce ince doğradığınız maydanozları üzerine serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn
Bulgur Köfteli Patlıcan Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet büyük boy patlıcan
Yoğurdu için;
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak (Rendelenmiş)
1 silme tatlı kaşığı tuz
Bulgur köftesi için;
1 su bardağı köftelik ince bulgur (180 gram)
3 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karabiber pulbiber nane
Yarım çay bardağından az su (Yoğururken)
Köfte sosu için;
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 domates rendesi
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Bulgur Köfteli Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları delin ve fırında yumuşayana kadar közleyin.
Közlenen biberleri çıkarıp, üzerini kapatın ve biraz bekletin.
Daha sonra patlıcanları soyup, küçük küçük doğrayın.
Derin bir kabın içerisinde yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın.
Köfte için; bulguru 1 su bardağı kaynar su ile ıslatın ve üzeri kapalı 10 dakika bekletin.
Su hariç köftelik malzemeleri ekleyip, yoğurun.
Daha sonra şekil verilebilir kıvam alana kadar suyu ekleyin (Yavaş yavaş ekleyin)
Elinizi hafifçe ıslatın. Küçük parçalar kopararak yuvarlayıp un serpilmiş bir tabağa dizin.
Hepsini yaptıktan sonra köftelerin yapışmaması için un serpiştirip karıştırın.
Sosu için salça, sarımsak ve zeytinyağını bir tavaya alıp iyice kavurun.
Domates rendesi ve tuzu ilave edip orta ateşte ağzı kapalı yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bir tencerede su kaynatın ve suyun içine köfteleri atın.
Köfteler suyun üzerine çıkana kadar 8-10 dakika kadar haşlayın.
Kevgir ile köftelerin suyunu süzüp, domates sosunun içine alın ve 1-2 dakika sos ile pişirin.
Geniş bir tabağa yoğurtla karıştırdığınız patlıcanları koyun.
Üzerine köfteleri ekleyin. İnce ince doğradığınız maydanozları üzerine serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn
Bulgur Köfteli Patlıcan Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı