Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Bulgur köftesi için;
1.5 su bardağı ince bulgur
1 bardak kaynar su
1 yumurta
Yarım su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için;
3 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı nane
Köfteleri pişirmek için;
5 bardak kaynar su
Ayrıca;
2 çay kaşığı tuz
Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce bulgur 1 bardak kaynar suyla ıslatılır, karıştırılır ve üzerine bir kapak kapatılır. 5 – 10 dakika bekletilir.
Ilıklaşan ince bulgurun üzerine yumurta, un ve tuz eklenerek yoğrulur.
Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
Kaynamakta olan 5 bardak suya köfteler atılır ve 5 dakika kadar haşlanır.
Köfteler haşlanırken büyük boy bir tencereye yoğurt, yumurta, zeytinyağ, ezilmiş sarımsak alınır.
Bir çırpma teliyle sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Kaynamakta olan bulgur köfteleri yoğurtlu karışımın üzerine suyuyla birlikte boşaltılır. Tuz ilave edilir, 5 dakika kaynatılır.
Sosu için; tereyağ bir sos tenceresinde eritilir. Zeytinyağ eklenir, kuru nane 1 – 2 dakika kavrulur. Ocağın altını kapattıktan sonra sos çorbaya ilave edilir. Sıcak servis edilir.
Not: Köfteleri yuvarlarken kolay şekil verebilmek için elimizi hafif ıslatalım.
Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Bulgur köftesi için;
1.5 su bardağı ince bulgur
1 bardak kaynar su
1 yumurta
Yarım su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için;
3 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı nane
Köfteleri pişirmek için;
5 bardak kaynar su
Ayrıca;
2 çay kaşığı tuz
Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce bulgur 1 bardak kaynar suyla ıslatılır, karıştırılır ve üzerine bir kapak kapatılır. 5 – 10 dakika bekletilir.
Ilıklaşan ince bulgurun üzerine yumurta, un ve tuz eklenerek yoğrulur.
Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
Kaynamakta olan 5 bardak suya köfteler atılır ve 5 dakika kadar haşlanır.
Köfteler haşlanırken büyük boy bir tencereye yoğurt, yumurta, zeytinyağ, ezilmiş sarımsak alınır.
Bir çırpma teliyle sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Kaynamakta olan bulgur köfteleri yoğurtlu karışımın üzerine suyuyla birlikte boşaltılır. Tuz ilave edilir, 5 dakika kaynatılır.
Sosu için; tereyağ bir sos tenceresinde eritilir. Zeytinyağ eklenir, kuru nane 1 – 2 dakika kavrulur. Ocağın altını kapattıktan sonra sos çorbaya ilave edilir. Sıcak servis edilir.
Not: Köfteleri yuvarlarken kolay şekil verebilmek için elimizi hafif ıslatalım.
Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı