SoruCevap
Yeni Üye
Bulgur Köftesi (Dondurucu İçin) Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı tel şehriye
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1,5 su bardağı sıcak su (Islatmak için)
Bulgur Köftesi (Dondurucu İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce bulgur, irmik ve tel şehriyeyi uygun bir kapta 1,5 su bardağı sıcak su ile 20 dakika kadar ıslatın.
Islanan gereçlerin üzerine un, yumurta ve tuzunu ek ederek güzelce yoğurun.
Yoğrulan harçtan fındık büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayarak unlanmış tepsiye koyun.
Bütün harç bitince tepsiyi hafif sallayarak tüm köftelerin unlanmasını sağlayın.
Daha sonra tepsiyi dondurucuya kaldırın ve 3-4 saat dondurun.
Donan köfteleri istediğiniz ölçüde paketleyerek dondurucuda saklayabilirsiniz.
Dondurucudan çıkardığınızda kaynayan tuzlu suda haşlayıp, ister domates soslu ister yoğurt soslu servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Bulgur Köftesi (Dondurucu İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı tel şehriye
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1,5 su bardağı sıcak su (Islatmak için)
Bulgur Köftesi (Dondurucu İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce bulgur, irmik ve tel şehriyeyi uygun bir kapta 1,5 su bardağı sıcak su ile 20 dakika kadar ıslatın.
Islanan gereçlerin üzerine un, yumurta ve tuzunu ek ederek güzelce yoğurun.
Yoğrulan harçtan fındık büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayarak unlanmış tepsiye koyun.
Bütün harç bitince tepsiyi hafif sallayarak tüm köftelerin unlanmasını sağlayın.
Daha sonra tepsiyi dondurucuya kaldırın ve 3-4 saat dondurun.
Donan köfteleri istediğiniz ölçüde paketleyerek dondurucuda saklayabilirsiniz.
Dondurucudan çıkardığınızda kaynayan tuzlu suda haşlayıp, ister domates soslu ister yoğurt soslu servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Bulgur Köftesi (Dondurucu İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı