Bulgur Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta
3 diş rendelenmiş sarımsak
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 er tatlı kaşığı pul biber, ve karabiber
1 silme kaşığı kimyon
Domates sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 diş sarımsak
3 adet domates rendesi yahut domates sosu
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgur köftesi için uygun bir kaba bulgurları alalım ve üzerine sıcak suyu dökerek kapağını kapatalım.
Bulgurların suyu çekip şişmesi için 10-15 dakika bekletelim.
Daha sonra yumurta, rendelenmiş sarımsak, un, biber salçasını, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.
Eğer çok katı olursa biraz su eği yapabilirsiniz.
Elinize çok hafif ıslatıp köfte harcından küçük parçalar kopartıp minik toplar yuvarlayın.
Köfteleri koyduğunuz tabağı yahut tepsiyi hafif unlayın ki birbirine yapışmasın.
Köfteler bittiğinde kaynayan tuzlu su içerisinde 15-20 dk haşlanır. (pişen köfteler suyun üzerine çıkıyor) haşlanan köfteler süzgece alınır ve suyu uygunca süzülür.
Ayrı bir tava içerisine sıvı yağ alınır ve sarımsak hafif yakmadan kavrulur.
Domates rendesi eklenir ve 1-2 dk pişirilir.
Salçada eklenip kavrulur ve maydanoz eklenir.
En son köfteler eklenir ve karıştırarak sotelenir sonra ocaktan alınır.
Üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı yağ yaparak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun
Bulgur Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta
3 diş rendelenmiş sarımsak
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 er tatlı kaşığı pul biber, ve karabiber
1 silme kaşığı kimyon
Domates sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 diş sarımsak
3 adet domates rendesi yahut domates sosu
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Bulgur Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulgur köftesi için uygun bir kaba bulgurları alalım ve üzerine sıcak suyu dökerek kapağını kapatalım.
Bulgurların suyu çekip şişmesi için 10-15 dakika bekletelim.
Daha sonra yumurta, rendelenmiş sarımsak, un, biber salçasını, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.
Eğer çok katı olursa biraz su eği yapabilirsiniz.
Elinize çok hafif ıslatıp köfte harcından küçük parçalar kopartıp minik toplar yuvarlayın.
Köfteleri koyduğunuz tabağı yahut tepsiyi hafif unlayın ki birbirine yapışmasın.
Köfteler bittiğinde kaynayan tuzlu su içerisinde 15-20 dk haşlanır. (pişen köfteler suyun üzerine çıkıyor) haşlanan köfteler süzgece alınır ve suyu uygunca süzülür.
Ayrı bir tava içerisine sıvı yağ alınır ve sarımsak hafif yakmadan kavrulur.
Domates rendesi eklenir ve 1-2 dk pişirilir.
Salçada eklenip kavrulur ve maydanoz eklenir.
En son köfteler eklenir ve karıştırarak sotelenir sonra ocaktan alınır.
Üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı yağ yaparak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun
Bulgur Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı