Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı kısırlık bulgur (Islatmak için 3 su bardağı kaynar su)
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tane domates rendesi
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Maydanoz
Bulgur Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kap içerisinde bulgurları ve irmiği tuzunu ekleyerek ıslatalım, üzerine bir streç çekip bekletelim.
Bir 10 – 15 dakika bekledikten sonra kabaran bulgurları karıştırıp, biraz soğutalım. Üzerine 1 yumurta ve kimyonu ekleyelim, sakızımsı bir kıvama gelene kadar yoğuralım.
Sonra elimizi arada ıslatarak küçük yuvarlak hamurlar elde edip, serçe parmağımız ile şekil verelim, unladığımız tepsinin içerisine dizelim.
Bir kenarda derin tencere içerisine 5 su bardağı su koyup suyu kaynatalım içerisine yaptığımız köfteleri atıp haşlayalım, diğer tarafta bir tavaya zeytinyağını ve rendelenmiş domates, salça ve biraz da tuz ekleyip, kavuralım.
Kavrulan sosun içerisine yarım ya da 1 çay bardağı su ekleyip biraz daha kaynatalım.
Diğer tarafta haşlanmış köfteleri altını kapattığımız sos ile tavada buluşturalım sonra üzerine kıydığımız maydanozları ekleyelim (İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile de tüketebilirsiniz) Afiyet olsun
Bulgur Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kısırlık bulgur (Islatmak için 3 su bardağı kaynar su)
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tane domates rendesi
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Maydanoz
Bulgur Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kap içerisinde bulgurları ve irmiği tuzunu ekleyerek ıslatalım, üzerine bir streç çekip bekletelim.
Bir 10 – 15 dakika bekledikten sonra kabaran bulgurları karıştırıp, biraz soğutalım. Üzerine 1 yumurta ve kimyonu ekleyelim, sakızımsı bir kıvama gelene kadar yoğuralım.
Sonra elimizi arada ıslatarak küçük yuvarlak hamurlar elde edip, serçe parmağımız ile şekil verelim, unladığımız tepsinin içerisine dizelim.
Bir kenarda derin tencere içerisine 5 su bardağı su koyup suyu kaynatalım içerisine yaptığımız köfteleri atıp haşlayalım, diğer tarafta bir tavaya zeytinyağını ve rendelenmiş domates, salça ve biraz da tuz ekleyip, kavuralım.
Kavrulan sosun içerisine yarım ya da 1 çay bardağı su ekleyip biraz daha kaynatalım.
Diğer tarafta haşlanmış köfteleri altını kapattığımız sos ile tavada buluşturalım sonra üzerine kıydığımız maydanozları ekleyelim (İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile de tüketebilirsiniz) Afiyet olsun
Bulgur Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı