Bulgur Pilavı Yatağına Yatmış Nar Gibi Kızaran Tavuk Tarifi İcin Malzemeler
*1 butun tavuk
*1 fırın poşeti
SOS İCİN MALZEMELER;
*1 kuru soğan
*1 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı salca
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*Baharatlar toz biber, kekik, kimyon, karabiber, pulbiber
Bulgur Pilavı Yatağına Yatmış Nar Gibi Kızaran Tavuk Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar dışarda yediğinizden kat ve kat daha lezzetli fırında tavuğumuzun yapılışına hemen gecelim
1
*Oncelikle butun tavuğumuzu iyice yıkayıp suyunu suzsun diye bi kenara alalım ve sosumuzun yapımına gecelim
*Kuru soğan ve sarımsağımızı rendeleyip icine salca ,sıvı yağ ,yoğurt ve baharatları ekleyip karıştıralım
*Daha sonra butun tavuğumuza her yerine sosumuzu ellerimizle tavuğa masaj yaparak yedirmeye calışalım
*Tavuğun bazı bacak kol sırt kısımlardaki deri kısımlarını fazla parcalamayacak şekilde hafif acıp icine sosumuzu yedirmeye calışalım
*Tum tavuk soslan harmanlanana ve sosumuz bitene kadar bu işleme devam edelim
*Fırınımızı 180 derecede ayarlayıp tavuğu buyuk boy fırın poşetine koyup ağzını kapatıp fırına atalım
*1 saat sonra fırını acıp poşette hafif bıcak darbesi atalım ki kızarma işlemine başlasın
*Kızarma işlemi başlayıp suyu bitince poşetin ağzını tamamen acalım
*Nar gibi ici dışı kızarınca tavuğumuza guzel mi guzel bi pilav yatağı hazırlayalım
*Veeee hem goze hem mideye hitap eden gorsel lezzet şolenimizi sunuma hazır hale getirelim Afiyet olsun
*1 butun tavuk
*1 fırın poşeti
SOS İCİN MALZEMELER;
*1 kuru soğan
*1 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı salca
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
*Baharatlar toz biber, kekik, kimyon, karabiber, pulbiber
Bulgur Pilavı Yatağına Yatmış Nar Gibi Kızaran Tavuk Tarifi Yapılışı Selam arkadaşlar dışarda yediğinizden kat ve kat daha lezzetli fırında tavuğumuzun yapılışına hemen gecelim
1
*Oncelikle butun tavuğumuzu iyice yıkayıp suyunu suzsun diye bi kenara alalım ve sosumuzun yapımına gecelim
*Kuru soğan ve sarımsağımızı rendeleyip icine salca ,sıvı yağ ,yoğurt ve baharatları ekleyip karıştıralım
*Daha sonra butun tavuğumuza her yerine sosumuzu ellerimizle tavuğa masaj yaparak yedirmeye calışalım
*Tavuğun bazı bacak kol sırt kısımlardaki deri kısımlarını fazla parcalamayacak şekilde hafif acıp icine sosumuzu yedirmeye calışalım
*Tum tavuk soslan harmanlanana ve sosumuz bitene kadar bu işleme devam edelim
*Fırınımızı 180 derecede ayarlayıp tavuğu buyuk boy fırın poşetine koyup ağzını kapatıp fırına atalım
*1 saat sonra fırını acıp poşette hafif bıcak darbesi atalım ki kızarma işlemine başlasın
*Kızarma işlemi başlayıp suyu bitince poşetin ağzını tamamen acalım
*Nar gibi ici dışı kızarınca tavuğumuza guzel mi guzel bi pilav yatağı hazırlayalım
*Veeee hem goze hem mideye hitap eden gorsel lezzet şolenimizi sunuma hazır hale getirelim Afiyet olsun