Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tanımı İçin Materyaller
Sote için
1 kilo yürek
1 adet kapya biber
3 tane yeşil biber
1 tane domates
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
7 bahar
1 çay bardağı sıcak su
Kavurmak için
Sıvı yağ
Bulgur pilavı için
2 su bardağı iri bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağından başı eksik sıvı yağ
Tuz
Üzerine çıkacak kadar kaynar su
Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel bulgur pilavı ile başlayalım işe, bulgur pilavını yapacağınız tencereye yağı bırakın düzgünce ısınsın. Tel şehriyeyi içinde kavuralım.
Yıkamış olduğumuz bulgurları süzgeçten geçirip tavaya ekleyelim. Tuzunu atıp 2 dakika kavuralım, üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim içtikten sonra dinlenmesi için sofra bezine sarıp kaldıralım.
Sote için; birinci evvel yüreği kuşbaşı formunda doğrayıp yıkayalım yapacağımız tabağın içerisinde suyunu çekene kadar pişirelim.
Daha sonra soğanı ve biberleri ekleyelim sıvı yağ ile birlikte kavrulduktan sonra domates ve sarımsağını ekleyelim, baharatını ek edelim beş dakika daha kavurun bu halde.
Bir çay bardağı sıcak suyunu ekleyelim kısık ateşte suyunu çekene kadar pissin servis yapacağınız kabın içerisine bulgur pilavını ortasını havuz açar üzere doldurun.
Daha sonra sotenizi ortasına doldurup servise hazır hale getirebilirsiniz afiyet olsun. Yemek her vakit kısık ateşte pişmeli ve dinlenmeli tadı daha hoş oluyor.
Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Sote için
1 kilo yürek
1 adet kapya biber
3 tane yeşil biber
1 tane domates
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
7 bahar
1 çay bardağı sıcak su
Kavurmak için
Sıvı yağ
Bulgur pilavı için
2 su bardağı iri bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağından başı eksik sıvı yağ
Tuz
Üzerine çıkacak kadar kaynar su
Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel bulgur pilavı ile başlayalım işe, bulgur pilavını yapacağınız tencereye yağı bırakın düzgünce ısınsın. Tel şehriyeyi içinde kavuralım.
Yıkamış olduğumuz bulgurları süzgeçten geçirip tavaya ekleyelim. Tuzunu atıp 2 dakika kavuralım, üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim içtikten sonra dinlenmesi için sofra bezine sarıp kaldıralım.
Sote için; birinci evvel yüreği kuşbaşı formunda doğrayıp yıkayalım yapacağımız tabağın içerisinde suyunu çekene kadar pişirelim.
Daha sonra soğanı ve biberleri ekleyelim sıvı yağ ile birlikte kavrulduktan sonra domates ve sarımsağını ekleyelim, baharatını ek edelim beş dakika daha kavurun bu halde.
Bir çay bardağı sıcak suyunu ekleyelim kısık ateşte suyunu çekene kadar pissin servis yapacağınız kabın içerisine bulgur pilavını ortasını havuz açar üzere doldurun.
Daha sonra sotenizi ortasına doldurup servise hazır hale getirebilirsiniz afiyet olsun. Yemek her vakit kısık ateşte pişmeli ve dinlenmeli tadı daha hoş oluyor.
Bulgur Pilavı Yatağında Yürek Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı