Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tane soğan
2 tane biber
1 tane domates
1 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Nane
Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tereyağ ve sıvı yağı tencereye alalım. İncecik doğradığımız soğanları tencereye atıp hafif kavuralım.
İnce doğradığımız biberleri, domatesi ve salçaları ekleyip iyice kavuralım.
Bulguruda ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup tavuk suyunu koyalım.
Üzerine çıkana kadar sıcak su koyup tuzunu ve baharatlarını ekleyerek karıştıralım kapağını kapatalım.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 tane soğan
2 tane biber
1 tane domates
1 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Nane
Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tereyağ ve sıvı yağı tencereye alalım. İncecik doğradığımız soğanları tencereye atıp hafif kavuralım.
İnce doğradığımız biberleri, domatesi ve salçaları ekleyip iyice kavuralım.
Bulguruda ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup tavuk suyunu koyalım.
Üzerine çıkana kadar sıcak su koyup tuzunu ve baharatlarını ekleyerek karıştıralım kapağını kapatalım.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı