Bulgur Üzerine Tavuk Büryan Tanımı İçin Gereçler
3 tavuk göğsü
2 su bardağı bulgur
1 kuru soğan
2 çay kaşığı karışım baharat
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolusu salça
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
Bulgur Üzerine Tavuk Büryan Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavukları haşlıyoruz .
Sonra öbür tencerede yağ ile soğanı kavurup öldürüyoruz.
Akabinde salça, tuz, baharatları ekliyoruz .
En son olarak da suyu ekleyip kaynatıyoruz.
Kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.
Bu esnada bulgurumuzu yıkayıp suyunu süzdürüyoruz .
Büyük uzunluk kare borcama bulgurumuzu döküyoruz ,üzerine karışım salçalı suyunu ekleyip her yerine karıştırıyoruz.
Haşlanmış tavuklarıda bıçakla çok ufak olmayacak biçimde doğruyoruz ve bulgurumuzun üzerine tavukları diziyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakıyoruz tavukların üzeri kızarınca ve suyunu çekince fırından çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.
3 tavuk göğsü
2 su bardağı bulgur
1 kuru soğan
2 çay kaşığı karışım baharat
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolusu salça
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
Bulgur Üzerine Tavuk Büryan Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavukları haşlıyoruz .
Sonra öbür tencerede yağ ile soğanı kavurup öldürüyoruz.
Akabinde salça, tuz, baharatları ekliyoruz .
En son olarak da suyu ekleyip kaynatıyoruz.
Kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.
Bu esnada bulgurumuzu yıkayıp suyunu süzdürüyoruz .
Büyük uzunluk kare borcama bulgurumuzu döküyoruz ,üzerine karışım salçalı suyunu ekleyip her yerine karıştırıyoruz.
Haşlanmış tavuklarıda bıçakla çok ufak olmayacak biçimde doğruyoruz ve bulgurumuzun üzerine tavukları diziyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakıyoruz tavukların üzeri kızarınca ve suyunu çekince fırından çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.